Keçiören Belediyesi’nin 2009 yılında uygulamaya koyduğu sosyal sorumluluk projesi “Çevre Çiçekleri Hareketi” hızla büyüyor.

Beşinci yılına giren Çevre Çiçekleri Hareketi projesinde, çevre eğitimi alarak “Çevre Müfettişi” olan öğrenci sayısı 70 bine ulaştı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de katkı verdiği başarılı projede, altıncı uygulamalı “Çevre Eğitim Programı” başlatıldı. Keçiören sınırları içerisindeki ilköğretim okullarında öğretim gören 12 bin 5’inci sınıf öğrencisi, Necip Fazıl Sahnesi’nde eğitime alındı. Öğrencilere, “Çevre ve Geri Dönüşüm" konulu eğitim verildi. Daha sonra eğitimi pekiştirici ve destekleyici “Kahraman Kaplumbağa ve Patik” adlı tiyatro oyunu izletildi.

Keçiören Belediyesi’nin Çevre Çiçekleri Hareketi Projesi ile çevre eğitimi vererek Çevre Müfettişi ilan ettiği ilköğretim öğrencisi sayısı 70 bine çıktı. Bu hareketin artık Milli Eğitim Bakanlığı ile beraber Türkiye’nin bütün okullarında gösterilen bir proje haline geldiğini belirten Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, çocuklara şöyle seslendi: “Çevremize sadece sizler sahip çıkmayacaksınız. 7’den 70’e herkesin sahip çıkması gerekiyor. Ama sizler aynı zamanda takip de edeceksiniz, yani denetleyeceksiniz. Bir müfettiş edasıyla sizler etrafınızı kontrol edip kurallara uymayan insanları uyaracaksınız ve insanlara örnek olacaksınız.”

Başkan Ak, Türkiye’nin geleceği olan çocukların çevreye ilgi ve duyarlılığının gelecek açısından umut verici olduğunu ifade ederek “Birlikte hareket ettiğimiz zaman çevremizin çok daha güzel olacağına, sokaklarımızın, mahallelerimizin, parklarımızın, bahçelerimizin çiçek açacağına inanıyorum. Çevreye duyarlılık sosyal bir sorumluluktur. Çünkü çevre bize miras değil, korunması, geliştirilmesi ve gelecek nesillere en güzel şekilde devredilmesi gereken bir emanettir” dedi.