Çubuk’ta TÜVTÜRK tarafından oluşturulan gezici muayene istasyonu çiftçinin ayağına giderek traktörlerin muayenesini yapıyor.

Çubuk Muhtarlar Derneği ve Ziraat Odası’nın girişimiyle TÜVTÜRK gezici muayene istasyonu çiftçinin ayağına giderek hizmet veriyor.

Özellikle muayenesiz traktörün kalmamasının amaçlandığı uygulama için gezici muayene istasyonu ilk olarak Taşpınar Mahallesi’nde kuruldu. Yoğun ilgi gösteren çiftçiler, traktörlerini getirerek fenni muayenesini yaptırdı.

Çubuk Muhtarlar Derneği ve Ziraat Odası tarafından yapılan ortak girişimle ilçedeki yaklaşık bin adet muayenesiz traktörün fenni muayenesinin yapılmasının amaçlandığını söyleyen Çubuk Muhtarlar Derneği Başkanı Burhan Şan, vatandaşlarında gerekli ilgiyi gösterdiğini belirtti.

İlçe genelinde 7 merkez belirlendiğini ve 83 mahalledeki traktörlerin bu noktalarda muayenelerinin yapılacağını aktaran Şan, ‘’Şuanda mahallemizde traktör muayeneleri başlamıştır. Çiftçilerimiz için çok iyi bir hizmet olduğuna inanıyorum. Taşpınar’dan sonra Akkuzulu, Kışlacık, Dumlupınar, Ağılcık, Aşağı Çavundur ve Yukarı Çavundur mahallelerimizde de muayene çalışmalarımız olacak. Bu hizmet bizim için çok iyi oldu. Tüm yetkililere Bakanlığımıza teşekkür ediyoruz. Bu tür hizmetler çiftçimizin işini kolaylaştırdı’’ dedi.

-Çiftçi muayene istasyonun ayaklarına gelmesinden memnun

Uygulamadan dolayı Muhtarlar Dernek Başkanına ve Ziraat Odası Başkanına teşekkür eden Ali Çakır, ’’Muayene yaptırmak önceleri biz çiftçiler için zulüm gibi bir şeydi. Traktörümüzü muayene ettirmek için baya bir eziyetler çekiyorduk. Şimdi ayaklarımıza kadar geliyorlar’’ diye konuştu.

Gezici muayene istasyonun büyük bir hizmet olduğunu anlatan İşadamı ve belediye meclis üyesi Hüseyin Karaca ise, ’’Gerçekten köylülere güzel bir hizmet, muhtarlarımıza ve destek veren siyasilerimize teşekkür ediyoruz’’dedi.