Çubuk’ta sportif faaliyetleri arttırmak ve gençleri spor yapmaya teşvik etmek amacıyla toplantı yapıldı.

İlçedeki sportif faaliyetlerin durum değerlendirilmesi ve bu konuda yapılacak yeni çalışmaların masaya yatırıldığı toplantıya, Çubuk Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan, Belediye Başkan Yardımcısı Şükrü Acıelma, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Engin Çelenk, Çubuk İlçe Müdürlüğü Eğitim Şube Müdürü Turgut Meydan, Çubuk Bekir Yılmaz Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Mustafa Kalender ve beden eğitimi öğretmenleri katıldı.

Çubuk Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde yapılan toplantıda, öğretmenlerin kendilerini, branşlarını ve yeteneklerini anlatmalarının ardından, beden eğitimi branşlarında neler yapılır, ne tür kurslar açılabilir gibi konularda karşılıklı fikir alışverişinde bulundular.

Toplantıda alınan kararlar ışında belirlenen branşlarda sporcular yetişmesini ve bu sporcuların ulusal ve uluslararası alanda ilçeyi temsil etmesi sağlanacak.

Toplantıda daha sonra her branşta ayrı ayrı komisyonlar kurularak beden eğitimi öğretmenlerinin gönüllü olarak komisyonları seçmeleri sağlandı. Öğretmenler Belediye Başkanı Tuncay Acehan’a sportif etkinliklere vermiş olduğu önemden dolayı da teşekkür ettiler.

Alınan önemli kararların sonunda toplantıya katılanlarla birde hatıra fotoğrafı çektirildi.

Spor yapmanın önemine işaret eden Çubuk Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan, şunları söyledi:

“İki üç saatini satranca veren, burada beynini kullanan strateji üzerinde kafasını yoran, daha sonra kaybettiği zaman bunu sindiren, kazandığı zaman bu sevinci olgunlukla yaşayan bir çocuğumuzun, hem çağının psikolojik hastalıklarından hem de çağı bağımlılık yapan başta madde bağımlılığı olmak üzere internet bağımlılığı gibi her türlü kötü bağımlılıklara hatta sigara ve alkolden uzak duracak kanaatindeyim. Kendisini spora bir gayeye adayan, gençlik enerjisini sporla karşılığını alabilen ve en önemlisi de yenmeyi, yenilmeyi olgunlukla sindiren gencimiz Türkiye’miz için ilçemiz için vatanımız için hayırlı diyebileceğimiz bir evlat olur kanaatindeyim. Öncellikle belirlediğimiz spor dallarında daha sonra her spor dalında Çubuk’ta ki çocuklarımızı değerlendireceğimiz bir ortam oluşur.”

Çok yakın olduğu bir arkadaşının çağımızın internet hastalığına yakalandığını anlatan Başkan Acehan, “Bu adam 24 saatin 20 saatini hiç evden ayrılmadan internetin başında oturuyor, ekmek dahi almaya gitmiyor, hiç dışarıya çıkmıyor ve kimseyle görüşmüyor. Sakal tıraşı bile olmuyor. Yani geçen sene gittim gördüm. Yani çok sosyal bir insan, çok kültürlü bir insan, çok varlıklı bir insan, her şeyini kaybetmiş varlığını, kültürünü, çevresini bütün gün internet başından kalkamıyor. Böyle bir hastalık var. Hatta bir tane 11 yaşında bir çocuk geldi. Çocuğun dizlerinin üstü yanmış laptop dediğimiz şey var ya onun ultraviyole ışınları sıcaklığından yanmış. Çünkü en az 10 saat kucağında bilgisayarla oturmuş” diye konuşarak çağın hastalıklarına işaret etti.

Gençlik Hizmetleri Ve Spor İlçe Müdürü Engin Çelenk ise, “Bugün ki spor eğitimi ile ilgili toplantımız belediye başkanımızın destekleriyle, kaymakam beyin büyük destekleriyle beden eğitimi öğretmenleriyle yapmış olduğumuz ilçe koordinasyon toplantısıdır. İlçemizde yapılacak bütün spor faaliyetlerle ilgili branş ve komiteler kurularak beden eğitimi öğretmenlerimizin nezdinde bütün ilçemizde bulunan yediden yetmişe ilk önce ilköğretim ve ortaöğretim düzeyinde olmak kaydıyla, daha sonradan da dışarıda kalmış işte spora ihtiyaç duyan sportif etkinliklere katkı sağlayacak olan evlatlarımızı aradan çıkartarak bu vesileyle spora kazandırmaktır. Dışarıda ki madde bağımlısı yavrularımızı uyuşturucudan ve zararlı alışkanlıklardan kurtarmak, aynı zamanda teknolojik bağımlılıkla ilgili bu şekilde yönelmiş yavrularımızı da oralardan uzaklaştırarak birlik beraberlik içerisinde bütün eğitim camiası katkılarıyla sportif etkinlikleri geniş bir kitleye yaymak istiyoruz. Belediye başkanımızdan aldığımız destekle, milli eğitim müdürlüğünden aldığımız destekle ve kaymakamımızın bize vermiş olduğu büyük destekle faaliyetlerimizi 2014-2015 yılı içerisinde bütün sportif branşlarda yapmak istiyoruz” şeklinde konuştu.