Uluslararası yarışmada aldıkları ödül ile Ankara balını yenden Türkiye gündemine oturtan Ayaşlı arıcılar Metin Çetin, Atila Garipler ve Murat Şahin, Ayaş Belediyesi tarafından ödüllendirildi.

4. Uluslararası Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresi’ne eş zamanlı olarak 20. Apislavia Kongresi’yle birlikte bu yıl ilk kez yapılan ve Türkiye’deki bal üreticilerinin yanı sıra 8 ülkenin katıldığı bal yarışmasında Ayaşlı arıcılar ikinci oldu. Yarışmada ikinci olan Metin Çetin’i telefonla arayarak kutlayan Ayaş Belediye Başkanı Bülent Taşan, dün de arıcı Metin ve Güç Birliği ekibine ülkeye ve ilçeye katkılarından ötürü bir teşekkür plaketi verdi. Ayaş’ta Kupon Konut’ta 1100 rakımlı kovanların bulunduğu yaylada gerçekleştirilen törende konuşan Belediye Başkanı Taşan, ’’İlk kez düzenlenen Uluslararası Bal Yarışması’nda ödül alarak bizi gururlandırdınız. Unutulan Ankara balı sayenizde yeniden hem Türkiye, hem de dünya gündemine oturdu. Biz belediye olarak gıda güvenliğine fazlasıyla önem vermekteyiz. İlçemiz Deve Dengi bölgesinde 1100 rakımlı yaylada nadide çiçeklerden elde edilerek üretilen bu ilçemize de ayrı bir değer kattı. Uluslararası yarışmada 2. olmak çok önemli bir başarı. Birlikte yapacağımız çalışmalarla bu başarıyı hem daha yukarılara taşıyacağız, hem de halkımızın güvenerek bal yemesine katkıda bulunacağız’’ dedi.

Yarışmaya katılarak ikinci olan Metin Çetin ise, bu ödülden sonra omuzlarına daha büyük yük bindiğinin bilincinde olduklarını belirterek, ’’Bundan böyle ekip arkadaşlarımla birlikte kaliteden ödün vermeden çıtayı daha da yükseltmek için çalışmalarımıza devam edeceğiz’’ dedi. Çetin, bu çalışmaları ekip olarak ancak bir yere kadar yapabileceklerini, devletin de bu işte kendilerine destek vermesi gerektiğini söyledi.

Konuşmaların ardından Ayaş Belediye Başkanı Bülent Taşan, Metin Çetin, Atila Garipler ve Murat Şahin’e birer plaket verdi. Törende Ayaş AK Parti İlçe Başkanı Hakan Akdeniz de hazır bulundu.