Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Yenimahalle Dostları Derneği’nin misafiri olarak Başkent’e gelen Büyükçekmece Belediyesi Gökkuşağı Engelli İzci Kulübü izcileri ile buluştu.

7’den 70’e her yaş grubundan engelli izcinin bulunduğu kulüp üyeleri, Anıtkabir ziyaretinin ardından Yenimahalle Belediyesi Kapalı Pazaryeri ve Sosyal Tesisleri içerisinde hizmet veren Gençlik Merkezi’ni ziyaret etti. Engelli izcilerin gösterilerini izleyip, şarkılarına alkışla eşlik eden Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Maalesef Türk milletinin geneli engelli vatandaşlara acıyarak bakıyor. Halbuki hepimiz birer potansiyel engelliyiz. Kimin hangi dakika hangi engel grubuna dahil olacağını bilemeyiz. Sosyal bir devlette engellilerin yaşam hakkı, sağlıklı bireylerin yaşam hakkıyla eşittir” dedi.

Göreve geldiği günden beri engelli yurttaşların hayatlarını kolaylaştıracak çalışmalara imza attıklarını vurgulayan Başkan Yaşar, bu dönem içerisinde Engelliler Umut Evi’ni Yenimahallelilere kazandıracaklarının müjdesini verdi.

Engelleri izcilikle kaldırdıklarını belirten Gökkuşağı Engelli İzci Kulübü eğitmeni ve izci lideri Bedriye Yılmaz ise, “Engellileri topluma kazandırarak bir nebze olsun onları evlere hapsolmaktan kurtarmaya çalışıyoruz. Sosyal yaşamın içinde kendilerine yer bulabilmelerine imkan sağlıyoruz. Bugün bizleri ağırlayarak, desteğini esirgemeyen Yenimahalle Belediye Başkanımız Fethi Yaşar’a engelli izcilerimiz ve velileri adına teşekkür ediyorum’’ dedi.

Gün boyu Yenimahalle Belediyesi Gençlik Merkezi’nin imkanlarından faydalanan izciler, air hockey, bilardo, langırt, playstation oynayarak gönüllerince bir gün geçirdi.