Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Eğitimi Ana Bilim Dalı öğrencileri, uyuşturucu bağımlılığını engellemek amacıyla bir dizi faaliyet gerçekleştirdi.

Gazi Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Eğitimi 3. sınıf öğrencileri Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında, Doç. Dr. Adem Öcal danışmanlığında hazırlanan ‘’Uyuşturucuyla Mücadelede Farkındalık Eğitimi’’ adlı etkinlik düzenledi. 10-12 Aralık tarihleri arasında Bekir Gökdağ Anadolu Lisesi, Kalaba Lisesi ve İncirli Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirilen etkinliklere, Doç. Dr. Adem Öcal, okul idarecileri, okul rehber öğretmenleri, üniversite öğrencileri ve çok sayıda lise öğrencisi katıldı. ‘’Bağımlı Olma! Özgür Ol!’’ sloganından yola çıkarak yapılan projede, lise öğrencilerinde uyuşturucunun zararlarına ilişkin farkındalık oluşturmak olduğu sıkça vurgulandı.

Üç farklı lisede gerçekleştirilen etkinliklerde söz alan Doç. Dr. Adem Öcal, desteklerini esirgemeyen Gazi Üniversitesi Rektörlüğüne, Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğüne, Araştırma görevlisi Fatih Öztürk,Oğuz Seyhan’a ve projede görev alan öğrencilere teşekkür etti. Öcal, konuşmasının devamında, bu çalışmanın bir sosyal sorumluk projesi olduğunu, geleceğin öğretmenlerinin toplumsal sorunlara duyarlı olmaları ve sorunların çözülmesinde aktif rol almalarının amaçlandığını belirterek, lise öğrencilerine uyuşturucunun ne gibi olumsuz sonuçlar doğurduğunu dile getirdi.

Proje kapsamında öğrenciler, ‘’Zehirli Hayatlar’’ adlı kısa film gösterisi hazırlamanın yanı sıra, uyuşturucu kullanımına ilişkin röportajlar ve sine vizyon gösterisi yaptılar. Ayrıca Sosyal Bilgiler Öğretmenliği 3. Sınıf Öğrencisi Çağatay Balkan yapmış olduğu ‘’Benim Adım Pişmanlık’ ’adlı bestesini seslendirdi.Ayrıca, proje kapsamında lise öğrencilerini uyuşturucunun zararları hakkında detaylı bilgi sahibi yapmak için, el ilanları ve afişler hazırlanarak ilgili okullarda dağıtıldı.