Türkiye Gaziler Vakfı Başkanı Lokman Aylar ve beraberindeki gazilerden oluşan kalabalık heyet, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’ i makamında ziyaret etti.

Türkiye Gaziler Vakfı Başkanı Lokman Aylar, geçtiğimiz günlerde EGO otobüs şoförü ile girdiği tartışma nedeniyle gündeme gelen gazi Yılmaz Yiğit’in de aralarında olacağını ancak daha önce kendilerine şikayet ettiği siyasi parti mensubu arkadaşlarının ablukası nedeniyle gelmediğini kaydederek, “Gazi makamını hiç kimsenin siyasallaştırmaya hakkı yoktur. Bunu yapanlara hakkımızı helal etmiyoruz ve onları Allah’a havale ediyoruz. Biz ne CHP, ne MHP ne AK Parti’nin gazileriyiz. Biz bu vatanın, biz Türkiye Cumhuriyeti’nin gazileriyiz” dedi.

Büyükşehir Belediyesi Başkanlık Makamı’nda gerçekleşen ziyarette konuklarının hepsinin elini sıkarak “Hoşgeldiniz” diyen Başkan Gökçek, sözlerine, “Gaziler bizim baş tacımız. Sizler olmasanız bizler burada olmayız. Bizler için, ülkesi için hayatını ve organlarını feda eden insanlara bizim borcumuzu ödememiz mümkün değil” diyerek başladı.

Gazilere Büyükşehir Belediyesi tarafından pek çok konuda yapılacak projeleri açıklayan Gökçek, “Gaziler bizim başımızın tacı. Hiçbir gazimizin en ufak bir şekilde incinmesini istemeyiz. Gazilerimizin tümünden, gönüllerinde en ufak bir kırgınlık varsa özür diler, kucaklarım. Ama bu özür, hiçbir zaman CHP’nin militanlığını yapan, kendisine ‘gazi’ deyip, gaziliği su istimal eden kişilere olamaz” diye konuştu.

Geçtiğimiz günlerde EGO otobüs şoförü ve Güneydoğu gazisi Yılmaz Yiğit arasında geçen tartışmaya da değinen Gökçek, “İlk anda yaptığım iş ve verdiğim tepki, şoförün açığa alınmasıydı ve aldırdım. Fakat ertesi günkü olaylar işin çehresini tamamen değiştirdi ve ondan sonra da ben olayları incelemek zorunda kaldım. Çünkü başta Koray Gürbüz isimli kişi olmak üzere bazı kişiler buraya gelip bir konuşma yaptı. Konuşmanın yaşanan konuyla alakası yoktu. Direkt olarak siyasal iktidarla ilgili konuşma yapıldı. Cumhurbaşkanı’nın ne ilgisi var bu olayla? Tamamen siyasi açıklama yapıldı” dedi.

Ardından yapılan tüm açıklamaların da siyasi olduğunun altını çizen Başkan Gökçek, açıklamada bulunan Gürbüz’e, “Gazinin AK Partili, CHP’li, MHP’lisi veya bir başka partilisi olmaz ki. Hepsi bizim gazimiz. Ama sen bu işi niye siyasi çerçeveye döküyorsun? Ne alakası var?” sorusunu yöneltti. Kendisinin EGO şoförü ile gazi Yiğit’i bir araya getirerek özür dilenmesi konusunu ilettiğini ancak Koray Gürbüz’ün kendisinden de özür dilenmesi talebinin olduğunu söyleyen Başkan Gökçek, “Sana ne yaptık da özür dileyeceğiz? İtham eden, suçlayan, ortalığı yıkan sensin. Ne yaptım da özür dileyeceğim?” dedi.

Gürbüz’ün Cumhurbaşkanı ve kendisinden özür dilemesi gerektiğini ifade eden Başkan Gökçek, “Sen belediyenin önünde gazi kardeşlerimizi suiistimal ederek konuşma yapamazsın. Buna hakkın yok” diye konuştu

“OLAY CHP KOMPLOSU”

Kamera kayıtlarında da ortaya çıktığı gibi otobüs şoförünün “gazi kavramı”na yönelik en ufak bir saldırısının sözkonusu olmadığının altını çizen Gökçek, “Yine de kişisel sürtüşme hoş değil. Bunu kabul etmek mümkün değil. Şunu düşünmesi lazım şoförün. Karşındaki gazidir ve kolu, ayağı, gözü yok. Onun psikolojisinden dolayı hoşgörüyle karşılaması lazım. Ama arkasından ertesi günü basın toplantısı yapılınca, ben de internette bizzat kendim girip baktım. Gazinin yanındaki kişilerin CHP’li olduğunu öğrendim ve bu arkadaşın şahidinin de Kılıçdaroğlu olduğunu görünce bunun bir CHP komplosu olduğunu açıkça anladım” dedi.

Bugüne kadar gazilere yönelik her türlü fedakarlığın yapıldığını ve yapılmaya da devam edileceğini kaydeden Başkan Gökçek, Vakıf Başkanı Lokman Aylar ve gazilerin gönüllü annesi Nuray Başaran ile birlikte birçok proje üretildiğini söyledi. Konuyla ilgili Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ile de görüştüğünü ifade eden Gökçek, Ansera Alışveriş Merkezi’nde Gaziler Lokali yapılacağını, gazilerin buraya engelli araçlarıyla taşınacağını, şoför, benzin ve dış kaplamasının da Büyükşehir tarafından karşılanacağı otobüs temini, Kızılay ve ulus dışında uygun olan yerlerde gazilere özel büfe ve vakıf tarafından çıkarılan dergiye ilan desteği verileceğini açıkladı.

GAZİ KÖYÜ MÜJDESİ

Son olarak gazilerin en büyük talebi olan “Gazi Köyü”ne ilişkin açıklamada bulunan Başkan Gökçek, gazilerin kalacağı evleriyle, doktoruyla, hemşiresiyle, kondisyon ve rehabilite salonlarıyla, sineması ve camisiyle, ortak kullanım alanlarıyla büyük bir site yapılması için mimari projenin Büyükşehir Belediyesi tarafından çizdirilip hazırlanacağını müjdeledi. Başkan Gökçek, “Güzel bir yerde güzel bir site yapalım. 100 kişiyle başlayalım, ihtiyaç olduğu takdirde zaman içerisinde ekonomik imkana göre de artıralım. Bayağı ciddi manada sizi rahatlatır” dedi.

“Biz bu yapacaklarımızla size borcumuzu ödeyebilecek değiliz” diyen Gökçek, “Allah razı olsun kolunuzu, ayağınızı, gözünüzü vermişsiniz bizim için. Büyük bir fedakarlık, bunlarla karşılığı ödenecek bir iş değil. Ama akmasa da damlatır. Biz de yaraya ufak bir merhem olalım. Gaziler başımın üstünde. Bu yapacağımız işlerin hepsini de teker teker yaptığımızı hepimiz göreceğiz. Birçoğunu da 10 gün içinde göreceksiniz. En büyük projeyi de 1-2 yıl içerisinde bitiririz” diye konuştu.

“OLAY GAZİ CAMİASINI DA RAHATSIZ ETTİ”

Başkan Gökçek’in sözlerini sık sık teşekkür ederek ve olayın kendi camialarını da çok rahatsız ettiğini yineleyerek kesen Türkiye Gaziler Vakfı Başkanı Lokman Aylar da, “Burada Koray Gürbüz’ün yaptığı bir hareket tüm camiaya mal edildi. Biz de rahatsız olduk” dedi.

Yaşanan olayların kendilerini de çok üzdüğünü ve konuyu en ince ayrıntılarına kadar araştırdıklarını belirten Aylar, şunları söyledi:

“Böyle kutsal bir makamı hiç kimsenin siyasallaştırmaya hakkı yoktur. Bunu yapanlara hakkımızı helal etmiyorum ve onları Allah’a havale ediyorum. Biz ne CHP, ne MHP ne AK Parti’nin gazileriyiz. Biz bu vatanın, biz Türkiye Cumhuriyeti’nin gazileriyiz. Yaşanan son olay takibimiz altına alınmıştır. Maalesef, ne yazık ki ertesi gün olayın birkaç kişi tarafından provoke edildiğini üzülerek izledim. Kahraman gazim Yılmaz Yiğit, Cuma günü vakıf genel merkezimize gelerek, kendi iradesi dışında yanında bazı politize olmuş arkadaşları nedeniyle konunun CHP tarafından provokasyona dönüştürülmek istendiğini bizimle paylaşmıştır. Gazimiz, politize olmuş arkadaşlarından serzenişte bulunmuştur. "

Başkan Gökçek’e ziyaret öncesi gazi Yılmaz Yiğit’in de ziyarete geleceğini bildirdiğini ancak son dakika gelmekten vazgeçtiğini kaydeden Aylar, “Gazi Yiğit’in bize şikayet ettiği CHP’li arkadaşları tekrar konuya müdahil olmuştur ve ne yazık ki gazi Yılmaz Yiğit kardeşimiz bu grup tarafından abluka altına alındığından, şu anda yanımızda olması engellemiştir. Bu da bizi ziyadesiyle derinden üzmüştür. Sayın Başkanıma, bu konudaki göstermiş olduğu tüm iyi niyetleri, özverisi, hassasiyeti için ben de gazilerim adına teşekkür ediyorum” dedi.

Aylar, yaşanan olayla ilgili ideolojik açıklamalarda bulunan Koray Gürbüz’ün 2004-2007 yılında Vakıf’ta ikinci başkanlık görevini yürüttüğünü belirterek, “Vakfı ciddi zarara uğratmıştır. Bir gazimize bunu söylemek istemezdim ama herkes bundan rahatsız. Bunu da Vakıflar Genel Müdürlüğü resmi yazısıyla belgelemiş ve bize göndermiştir. Hepsi bizde mevcut” diye konuştu.

Son olarak Koray Gürbüz’ün Facebook adresinde paylaştığı ve Gezi olayları sırasında kamu malına zarar verdiğini gösteren fotoğrafları da Başkan Gökçek’e gösteren Aylar, “Bu kişi siyaset gömleği giymiştir, bizi temsil edecekse siyaset gömleğini çıkartması ve gazilerimizle bir arada olması lazımdır” dedi.