Tarihi Bekir Ağalar Konağı’nda Geçmişten Günümüze Çubuk’un Değerleri Sergisinin açılması için sürdürülen çalışmada sona gelindi. Sergi 5 Ocak 2015 tarihinde saat 11.00’de düzenlenecek törenle açılacak.

Geçmişten Günümüze Çubuk’un Değerleri Sergisi’nin açılması için yürütülen çalışmanın büyük bir bölümünün tamamlandığını söyleyen Çubuk Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan, 5 Ocak’ta açılacak sergi için ellerinde tarihi eser ve malzeme olan vatandaşlardan destek istedi.

Cumhuriyet Mahallesi Atatürk Caddesi üzerinde bulunan tarihi Bekir Ağalar Konağı’nda açılacak sergi için çalışmalar devam ediyor. Eski Çubuk evi, mutfak kültürü, geçmişteki meslekler, tarımda kullanılan malzemeler, ağat taşı, turşu ve Seyit Veli Kalender odası, köyler, festival ve Çubuk’u anlatan fotoğraflar, geçmişten günümüze Çubuk Şehitleri, Ressam Halil Basri Uluğ’un yağlı ve suluboya resimleri ile geçmiş yaşantıyı anlatan maket eserleri bulunacak.

‘Geçmişine sahip çıkamayan, geleceğini şekillendiremez’ diyen Çubuk Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan, sergiyi bu anlamda çok önemsediğini vurguladı. İlçe halkının projeye sahip çıkarak destek vermesinin önemine işaret eden Başkan Acehan, “İlçemizde yaşayan bütün hemşerilerime sesleniyorum. Evlerinde, köylerinde, baba yadigarı, dede yadigarı ne kadar ürün varsa Bekir Ağlar Konağı’nda sergilenmek için bize getirsinler. Biz o eserleri, objeleri emanet eden kişilerinde isimlerini yazarak hep birlikte açılışını yapacağımız ‘Geçmişten Günümüze Çubuk’un Değerleri Sergisi’nde yayınlayalım. Bunlar eski yaşantımızı yansıtan dedelerimizin ninelerimizin kullandığı mutfak eşyaları olabilir, tarımda kırsalda kullanılan malzemeler olabilir, eski silahlar, sandalyeler, masalar olabilir yani kısacası geçmişte kullanılan her türlü alet ve yazılı eser olabilir. Biz tüm bu objeleri burada koruyup teşhir edecek ve gençlerimizin, misafirlerimizin görmesini sağlayacağız’’dedi.

Başkan Acehan, 5 Ocak 2015 Pazartesi Saat 11.00’de açılacak ‘Geçmişten Günümüze Çubuk’un Değerleri Sergisi’ne tüm ilçe halkının davetli olduğunu sözlerine ekledi.