Gölbaşı Belediyesi Kültür ve Sosyal işler Müdürlüğü tarafından Gölbaşı’nda ücretsiz olarak 600 kursiyere sanat kursları veriliyor.

Gölbaşı Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür ve Kongre Merkezi’nde Gençlik ve Sanat Merkezi adı altında ücretsiz 600 kursiyere sanat kursları veriliyor. Kurslarda Türk Halk Müziği korosu, halk dansları, tiyatro, drama, diksiyon, bale, bağlama, gitar, piyano, keman, klarnet, resim şan, yağlı boya ve kumlama sanatı dersleri veriliyor. Açılan kursların tamamı profesyonel eğitimciler tarafından özel dersliklerde veriliyor.

Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, Mehmet Akif Ersoy Kültür ve Kongre Merkezi’ni ziyaret ederek, kurslar hakkında bilgi aldı. Kursiyerlerin seslendirdiği müzikleri de dinleyen Başkan Duruay, kursiyerleri tebrik etti. Başkan Duruay, eğitime ve öğretime her zaman destek verdiklerini belirterek, “Gölbaşı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüz bünyesinde açmış olduğumuz Gençlik ve Sanat Merkezi kurslarımıza yoğun ilgi var. Ayrıca diğer kültür merkezlerimizde bu tür faaliyetler açarak tüm halkımızın faydalanmasını sağlayacağız. Şuan bu kurslarımızdan 600 kursiyerimiz faydalanmaktadır. Bu kurslarımız bittiğinde başarılı birer sanatçı yetiştirmiş olacağız. Ayrıca Gölbaşı Belediyesi bünyesinde Türk Halk Müziği korosu, halk dansları, tiyatro, buna benzer gruplar kurarak etkinliklerde hizmet verecekler ve Gölbaşı Belediyesi’ni temsil edecekler” dedi.