Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin, Gölbaşı Sanayi Sitesi içerisinde bulunan Sokak Hayvanları Barınağı’na 3 bin adet köpek kulübesi ile 75 adet kafes yapma çalışması hızla sürüyor.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, sokak hayvanlarının korunmasına yönelik çalışmaların hızlandırılmasını istemiş ve gerçekleştirdiği incelemeler sonucunda barınaklarda iyileştirmeler yapılması talimatını vermişti. Başkan Gökçek, “Sokaklarda hayatta kalma mücadelesi veren hayvanlarla ilgili olarak gerek Büyükşehir Belediye Meclisi’nde almış olduğumuz kararlar gerekse onlara karşı olan sorumluluklarımız doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sokak hayvanlarını korumak ve kollamak için gerekli tüm önlemleri alıyoruz. Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığımız ile Kent Estetiği Daire Başkanlığımız Gölbaşı’nda bulunan Sokak Hayvanları Barınağı’nda iyileştirme çalışmalarına hızlı bir şekilde devam ediyor. Sokak hayvanlarını kış şartlarından bir nebze olsun korumak istiyoruz” dedi.

Hazırlıklarını tamamlayan ilgili daire başkanlıkları da kısa sürede çalışmalara başladı. Barınağa 400’ün üzerinde köpek kulübesi yerleştirildi. Yetkililer, 3 bin köpek kulübesinin kısım kısım yerleştirileceğini söylediler.

HAYVAN HASTANESİ DE YAPILACAK

Başkan Gökçek, sokak hayvanlarının bakım ve tedavilerinin yapılması için bir de hastane yapılacağını belirterek şunları söyledi:

“Yaralanan ve sakat kalan hayvanların tedavilerinin yapılması ve bakımlarının gerçekleştirilmesi için hayvan hastanesi projesini hayata geçiriyoruz. 140 metrekare büyüklüğünde olacak hastanede sokak hayvanlarının tedavilerini uzman veteriner hekimlerimizle yaparak, sağlıklarını kazandırmış olacağız.”