“Gönül Dünyamızı Aydınlatanlar, Çağımıza Işık Tutanlar” projesi kapsamında Mehmet Zahit Kotku, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’ın da katıldığı bir program ile anıldı.

Neşet Ertaş Sanat ve Gösteri Merkezi’nde düzenlenen programda Başkan Ak’ın yanı sıra Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (ESAM) Genel Başkanı ve eski bakanlardan M. Recai Kutan, Keçiören Kaymakamı Nusret Dirim, Keçiören İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kılıçgil, AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Zafer Çoktan, Keçiören Müftüsü İhsan İlhan ve çok sayıda öğrenci de hazır bulundu. Kur’an tilaveti ile başlayan programda Mehmet Zahid Kotku’nun hayatının anlatıldığı bir sinevizyon gösterimi sunuldu.

Allah dostlarının bulunduğu topluluğun üzerine rahmetin indiğini belirten Recai Kutan, “Onlar topluma örnek olan değerli büyüklerimizdir. Onları çok yakından tanımamız lazım. Sevgili evlatlarım, Mehmet Zahit Kotku’yu görmeden sevdiniz. Peygamberimiz (S.A.V) buyuruyor ki; ‘Kişi ahrette sevdikleriyle beraber bulunacak.’ Böylesine büyük insanları anlatmak çok zor. İlim onları ifade etmekten aciz kalıyor” dedi.

Mehmet Zait Kotku’nun Suriye cephesinde senelerce askerlik yaptığını belirten Kutan, “Orada insanları İslam’a yönlendiren çalışmalarına devam etti. Gül yüzlü ve güler yüzlüydü. Akrabalarına, dostlarına çok vefalı ve açık elli idi. Müslüman ahlakı ahlak-i Muhammediye olmalıdır. Şefkatliydi, sabırlıydı, latifeciydi tıpkı Peygamber Efendimiz gibi. İnsanın kalbinden geçenleri bilirdi. İhtiyaç sahipleri talebini ortaya koymadan onların ihtiyaçlarını giderirdi rahmetli hocamız” diye konuştu.

Öğrencilere İslam’ı en iyi şekilde öğrenip uygulamaları tavsiyesinde bulunan Kutan,

“Ahlak-i Muhammediye’ye sahip olun. Güler yüzlü, tatlı dilli olun. Cömert ve hüsn-i zanlı olun, kötü huylardan uzak kalın” mesajını verdi

“FİLİSTİN’DEN SELAM GETİRDİM”

Filistin’e yaptığı ziyaretten dolayı Öğretmenler Günü için düzenlenen programa katılamadığını ifade eden Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ise, bütün öğretmenlerin Öğretmenler Günü’nü kutlayarak konuşmasına başladı. Filistin ve Kudüs’ten herkese selamlar getirdiğini söyleyen Başkan Ak, “Bugün ülkemizin bir değerini, ilim, marifet ve hikmet insanını tanıyacaksınız. Eğitim doğuştan başlar ölene kadar devam eder. Eğitimi bazen ailenizden, bazen arkadaş ve çevrenizden, bazen okuldan bazen de böyle değerli büyüklerimizden öğrenirsiniz. Değerli büyüğüm Recai Kutan’a da bu programımıza geldiği için teşekkür ediyorum” dedi.

Yürütülen bu proje ile çağımızı aydınlatan birçok değerli insanı genç nesillere tanıttıklarını belirten Kaymakam Nusret Dirim de, “İnsanı insan yapan, insanı gerçeğine ulaştıran bu değerlerimizin hayatımızda çok önemli yeri vardır” dedi.

Yeryüzünün öğretmeni olmak için gökyüzünün öğrencisi olmak gerektiğini vurgulayan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kılıçgil ise, “Bu programın hazırlanmasında bizden desteklerini esirgemeyen Keçiören Belediye Başkanıma ve Kaymakamıma çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Başkan Ak, Recai Kutan’a ve Mehmet Zahid Kotku’nun talebesi Hacı Ahmet Efendi’ye içerisinde dua yazılı birer tablo hediye etti. Program bütün konuklara aşure ikramı ile sona erdi.