Hacı Bayram Kitapçılar Çarşısı esnafı, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yeni dükkanlarına kavuştu.

Ulus Tarihi Kent Yenileme Alanı Projesi kapsamında tarihi dokusuna sadık kalınarak yeniden ele alınan Hükümet Caddesi üzerindeki Kitapçılar Çarsısı’ndaki 57 adet dükkan, Büyükşehir Belediyesi tarafından yıkılarak, yeniden inşa edildi. Dükkanlar, düzenlenen kura töreni ile Büyükşehir Belediyesi’nin eski kiracılarına tahsis edildi.

Büyükşehir Belediyesi, 18 aylık inşaat çalışmaları süresince de çarşı esnafını mağdur etmeyerek, bedelsiz bir şekilde, ticari faaliyetlerini sürdürebilmeleri için çarşı esnafına tahsis etmişti.

NOTER HUZURUNDA KURA ÇEKİMİ

Çarşı’nın inşasının tamamlanmasının ardından çarşı esnafı, Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği noter huzurunda gerçekleştirilen kura çekimi ile yeni dükkanlarına kavuştu.

Kura çekiminde inşaat süresince belediye ile işbirliğinde bulunarak sabır gösteren kiracılara teşekkür eden Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Asım Balcı, “Ulus Tarihi Kent Projesi Kapsamında “Hacı Bayram Veli Cami ve çevresinin tarihi ve manevi niteliğine kavuşuyor. Bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Çarşı ile ilgili projenin gerçekleşmesinde esnafın mağdur edilmemesi için büyük özen gösterdiklerine dikkat çeken Asım Balcı, esnafa yapılan çalışmalar ve projenin maliyeti hakkında bilgi vererek, “Bu projenin maliyeti ancak 49 yılda çıkacak. Bu bir hizmet projesi hepinize hayırlı bol kazançlar diliyorum” diye konuştu.