Pursaklar Belediyesi’nin hanım evlerindeki kurslara katılan hanımlar, el işinden bilgisayara, tezhipten tasarıma kadar birçok kursa katılarak sertifika almayı hak kazandı.

Birbirinden güzel ve faydalı kursların açıldığı Pursaklar Ayyıldız, Nezaket, Saray Hanım Evleri ve Tevfik İleri Sosyal Tesislerindeki faaliyetlere olan ilgi her geçen gün artıyor. Pursaklar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne bağlı Hanımlar Lokalleri’nde yürütülen kurslara katılan kursiyerler burada hem meslek ediniyor hem de sertifika alarak iş hayatına atılabiliyor.

Lokallerde sadece spor yapmayan hanımlar aynı zamanda el işi kursuna katılıp ilmek atıyor, tezhip kursuna katılıp sanat öğreniyor, kimi de bilgisayar kurslarında teknolojinin imkânlarından faydalanıyor. Edindikleri bilgileri üretimde kullanan kursiyerler, evlerinde kurdukları küçük işletmelerle de ev ekonomisine destek oluyor.

Hanımların kendini geliştirip meslek edindiği kursların başında bilgisayar, tezhip, kazaziye, iğne oyası, dikiş nakış ve yabancı diller yer alıyor. Bilgisayar kursuna katılan hanımlar eğitimlerini tamamlayarak MEB onaylı sertifika almayı hak kazandı. Pursaklar Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Orhan Çetin’in katılımıyla gerçekleşen yemekli törede kursiyerler sertifika almanın mutluluğunu yaşadı.