Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Hayatı paylaşmak için engel yoktur” sloganıyla engelli bireylerle ailelerini toplumla kaynaştırmak amacıyla düzenlenen etkinliğe katıldı.

Yenimahalle Belediyesi, Yenimahalle Kent Konseyi ve Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV) işbirliği ile Batıkent Meydan AVM’de düzenlenen kültür-sanat etkinlikleri yoğun katılımla gerçekleşti. Etkinliğe Yaşar’ın yanı sıra Başkan Vekili Mehmet Kartal, Yenimahalle Kent Konseyi Başkanı Adnan Keskin, ZİÇEV Genel Başkanı Ülay Karakoç, belediye birim müdürleri ve meclis üyeleri, kent konseyi üyeleri ile çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi, engelli ve engelli aileleri katıldı. Yenimahalle Meslek Edindirme Kursları (YENİMEK) öğretmenlerinin müzik dinletisiyle başlayan etkinlikte söz alan Başkan Yaşar, engelli bireyleri toplumla kaynaştırmak için ellerinden geleni yaptıklarını ve yapmaya devam edeceklerini belirtti. Herkesin potansiyel engelli adayı olduğuna değinen Yaşar, şunları söyledi:

“Engelli bireylerle el ele verip onları sosyalleştirmek, hayatlarını iyileştirmek hepimizin görevi. Onların başarılı olmaları için yetiştirme tarzının ne kadar önemli olduğunu hep görüyoruz. Engelli yurttaşlarımızın yaşam hakkı sağlıklı yurttaşlarımızın yaşam hakkı kadar önemlidir, herkes eşittir. Bugün el ele verme zamanıdır.”

Engellerin aşıldığı etkinlikte Anatolia Latin Dans Grubu Arjantin Tango ve Latin Dans gösterileriyle büyülerken, ZİÇEV Kayseri Semazen Grubu ve ZİÇEV Antalya Ritim Grubu da performanslarıyla büyük beğeni topladı. Engelliler tarafından gerçekleştirilen gösteriler hem heyecanlı dakikalar yaşattı hem de katılımcılardan büyük alkış aldı. Gösterilerin ardından Yaşar, ortopedik engelli yazar ve şair Burcu Dere’nin kitap standını ziyaret ederek, kitabından bir şiir okudu. Alkışların ardından Yaşar, Özgürleşen Eller ve Beyaz Karanfiller tarafından açılan “El Sanatları Sergisi” ile cam kemik hastası olan ve bugüne dek pek çok ödül alan Elif Gamze Bozo’nun fotoğraf sergisini gezip tebriklerini iletti.