Türkiye ve Avrupa Birliği tarafından finanse edilen, Mamak Belediyesi ile OSTİM Organize Sanayi Bölgesi ortaklığıyla hayata geçen Mamak Belediyesi İstihdam ve Girişimcilik Projesi, ilçede işsiz ve dezavantajlı gençlere iş olanakları sağlamaya devam ediyor.

Mamak Belediyesi ile OSTİM OSB ortaklığında hayata geçirilen ve Türkiye ve Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Mamak Belediyesi İstihdam ve Girişimcilik Projesi hizmet vermeye devam ediyor. Proje kapsamında bu güne kadar toplamda 362 kişi başvuruda bulundu. Başvurulardan 22 kişi istihdam edilirken, 25 kişi kontenjandan olumlu sonuç bekliyor. İş başvuruları ile ilgili olarak danışmalık hizmeti de verilen proje dahilinde, 34 kişi de kendi işini kurma şansı yakaladı. Toplamda 83 kişi işe yönlendirildi. Projenin iş fırsatları içeren bir çalışma olduğunu söyleyen Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Bu kapsamda çalışmalarını sürdüren istihdam ofisimiz ilçede yaşayan ve iş arayan dezavantajlı gençlerimiz için iş olanakları sunuyor, yetenekleri doğrultusunda işe yerleştiriyor” ifadelerinde bulundu.

Projeye başvuran ve istihdam edilen gençlerin istihdam sonrası 2 haftalık periyotlar ile takibi de yapılırken, danışmanlık faaliyetleri istihdam gerçekleştikten sonra da sürüyor. Projenin bir diğer ayağı olan KOSGEB Girişimcilik Eğitimleri için kayıtlar da devam ediyor. Eğitimleri ise Eylül ayında başlayacak.