Yenimahalle Belediyesi Bayan Hentbol Takımı, 6. Hafta karşılaşmasında Rize’de Ardeşen Gençlik Spor Kulübü’nü yenerek liderlik koltuğuna oturdu.

Deplasman galibiyetlerine bir yenisini ekleyen Başkent ekibi, Ardeşen’i 29-31’lik skorla geçerek hanesine 2 puan yazdırdı.

Karşılaşmaya Tataloviç, Katerina, Dimitroviç, Tankaskaya, Yeliz, Esra ve Lanche 7’lisiyle başlayan konuk ekip, ilk yarıda temkinli oyunuyla farkın açılmasını önledi. İlk yarı 18-15 Ardeşen’in üstünlüğü ile biterken, devre arasından sonra toparlanan Yenimahalle Belediyesi Bayan Hentbol Takımı, ikinci yarıda fırtına gibi esti. İkinci yarının başlama düdüğü ile vites yükselten Başkent ekibi, Yeliz ve Tankaskaya’nınard arda bulduğu gollerle üstünlüğü ele geçirdi.

Maç boyunca sahada rakibinin hücum yapmasına izin vermeyen Yenimahalle Belediyesi Bayan Hentbol Takımı’nda Tankaskaya 7, Yeliz 7, Dimitroviç 6, Katerina 3, Esra 3, Lenche 3, Duygu ve Buket ise 1 gol kaydetti.

Hızlı hücumlarla rakibinin oyun disiplinini bozarak peş peşe sayılar elde eden Yenimahalle, oyunu 29-31 kazanarak ligin namaglup tek takımı Ardeşen’in unvanın elinden aldı. Bu galibiyetle 11 puana yükselen Başkent ekibi, puan tablosunda liderliği ele geçirdi.