Keçiören Belediyesi, vatandaşların yeni yıla huzurlu girebilmesi amacıyla yılbaşına özel zabıta denetim ekipleri oluşturdu.

Keçiören genelindeki gıda üretim ve satış yerlerine ani denetimler yapan gündüz ve gece zabıta ekipleri, özellikle kuruyemiş, pastane, et-tavuk ve sakatat üretimi ve satışı yapan işyerlerini kontrolden geçirdi. Marketteki denetimlerde gıdaların muhafazası, depolanması ve son kullanma tarihleri, genel temizlik, çalışan personelin kıyafetleri, sağlık muayene kartları ve işyeri önlerindeki işgaller gibi konularda kurallara uyulup uyulmadığı incelendi. İşletmecilere bu kurallar hakkında bilgi verilirken, tespit edilen eksikliklerin giderilmesi, yayaların geliş geçişlerinin güçleştirilmemesi uyarılarında bulunuldu.

Vatandaşların rahat ve huzur içerisinde bir yılbaşı geçirebilmeleri için zabıta ekiplerinin her türlü önlemi alarak günler öncesinden çalışmalara başladığını belirten Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, “Keçiörenliler yılbaşı alışverişlerini gönül rahatlığı ile yapabilirler” dedi.

Halkın yeni yıla huzurlu bir ortamda girebilmesi ve herhangi bir olumsuzluğa meydan verilmemesi için ilave zabıta denetim ekipleri oluşturulduğunu kaydeden Başkan Ak, denetimlerin gece gündüz fark etmeksizin sürdürüldüğünü, vatandaşların her türlü şikayetlerini 24 saat kesintisiz hizmet veren 361 06 06 nolu telefona iletebileceklerini ifade etti. Başkan Ak, denetimlerdeki asıl amacın halk sağlığını korumak ve gözetmek olduğunu vurgularken, Keçiören Belediyesi olarak üzerlerine düşeni yaptıklarını, yeni yılda da denetimlerin aksatılmadan bir program dahilinde kesintisiz sürdürüleceğini dile getirdi.