Eurodesk temas noktası Keçiören Belediyesi, gençleri Eurodesk ve Erasmus hakkında bilgilendirmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla “Eurodesk Bayrak Yarışı” düzenledi. Yarışmada dereceye giren okulların kupalarını Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak verdi.

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı ile Uluslararası Eurodesk Kuruluşları’nın işbirliğiyle 13 Ekim’de başlatılan “Hareket Zamanı (Time to Move)” etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Eurodesk likes to move it move it” bayrak yarışı, gençlerin kıyasıya rekabetine sahne oldu. Botanik Parkı’nda düzenlenen 100 metre bayrak yarışına Keçiören sınırları içerisinde bulunan liselerden 60 öğrenci katıldı. Başkan Ak’ın da izlediği yarış seyircilere heyecanlı anlar yaşattı.

Yarış sonunda birinciliği 1 dakika 49 saniye 13 salise ile Kalaba Anadolu Lisesi kazanırken, Rauf Denktaş Anadolu Lisesi 1 dakika 51 saniye ile ikinci, Aydınlıkevler Ticaret Meslek Lisesi de 1 dakika 51 saniye 63 salise ile üçüncü oldu. Dereceye giren okullara kupalarını Başkan Ak verdi. Keçiören Belediyesi olarak gençlerin ve sporun her zaman yanında olduklarını belirten Başkan Mustafa Ak, “Bugün dereceye giren okullarımıza kupalarını verdik. Önemli olan yarışmaya katılmaktı. Bizim için koşuya katılan her gencimiz başarılı. Tatlı bir rekabet vardı. Yarışmaya katılan her öğrencimiz spormence yarıştı. Hepsini tebrik ediyorum” dedi.

Gençlere Avrupa fırsatları, Eurodesk ve Erasmus hakkında tanıtımların da yapıldığı “Hareket Zamanı (Time to Move)” etkinlikleri 19 Ekim’e kadar sürecek.