Yoksullarla Dayanışma Haftası münasebetiyle düzenlenen “Kardeşlik Buluşması” programı; Afgan, Suriyeli ve Somalili ailelerin yanı sıra Keçiören’deki dar gelirli aileleri de aynı sofrada bir araya getirdi.

Keçiören Belediyesi ile Keçiören Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın işbirliği ile gerçekleştirilen program Halil İbrahim Sofrasında gerçekleştirildi. Etkinliğe Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Keçiören Kaymakamı Nusret Dirim, Keçiören Müftüsü İhsan İlhan, STK temsilcileri ve muhtarlar da katıldı. Kuran tilaveti ve dua ile başlayan programda, Ensar Kardeşler adlı grup da birbirinden güzel ilahilerden oluşan bir konser verdi.

"HEPİMİZ EŞİTİZ VE NİMETLERİ PAYLAŞIYORUZ"

“Birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde aynı sofra etrafında buluştuğumuz yemeğimize hoş geldiniz” diyerek konuşmasına başlayan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, “Huzur toplumu olan, her geçen gün gelişen ve büyüyen ülkemizde bugün sergilenen birlik ve beraberlik önemlidir. Allah indinde hepimiz eşitiz ve onun nimetlerini paylaşmak için sizleri davet ettik. Aynı sofrada çorbamızı beraber içeceğiz” dedi. Sosyal belediyeciliğe çok önem verdiklerini ve bu doğrultuda birçok hizmet gerçekleştirdiklerini hatırlatan Başkan Ak, “Devletimizin sıcak yüzünü insanımıza gösteriyoruz. El birliği, gönül birliği ve iş birliği yaptığımız zaman her türlü zorluğu birlikte kolayca aşarız. Sosyal devlet ilkesi anayasanın dört temel ilkesinden biridir. Recep Tayyip Erdoğan Başbakan olana kadar sosyal devlet uygulamalarından haberimiz yoktu. Ne zaman ki Başbakan oldu, devletin insanı kucaklayan, sıcak, merhametli yüzü ortaya çıktı. Bunun getirisi olarak da belediyeler arasındaki en büyük yarış sosyal belediyecilik alanında ortaya çıktı. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışını benimsedik. Bizim için önemli olan insanın mutluluğudur” diye konuştu.

"SURİYELİLERE KAPILARIMIZI AÇTIK"

Bir ülkenin gücünün insanlar arasındaki gönül bağlılığının güçlü olmasından kaynaklandığını belirten Keçiören Kaymakamı Nusret Dirim ise, “Ülkemiz iki milyonu geçkin Suriyeli’ye kapılarını açtı. Acı çeken Suriyeliler ile imkanlarını paylaşmaktan hiç çekinmedi. Keçiören’de kurumlar arasında dezavantajlı vatandaşlarımıza yönelik çok güçlü dayanışma içerisindeyiz. Bize her konuda verdiği destek ve gösterdiği güzel ev sahiplik için Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’a bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.