Dünya Gönüllüler Günü nedeniyle Keçiören Belediyesi Gönüllü Akademisi tarafından düzenlenen “Sivil Toplum Kuruluşları Diyaloğu ve Gönüllülük Çalıştayı”na 100’den fazla sivil toplum kuruluşu katıldı.

Toplumsal örgütlenmeyi destekleyen gönüllü kuruluşlar arasında etkili bir diyalog ve işbirliği kurulmasını amaçlayan çalıştay kapsamında, “Türkiye’de Sivil Toplum Kuruluşlarının Gönüllülük Alanındaki Aktif Rolü” konulu bir konferans da gerçekleştirildi. Moderatörlüğünü İGEDER Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Serenli’nin üstlendiği konferansta, ASPB Gönül Elçileri Projesi Trabzon Koordinatörü Rukiye Öz, Türk Kızılayı Genel Müdür Yardımcısı Mintez Şimşek, TEMA Vakfı Ankara Temsilcisi : Mukadder Ekremoğlu, TEGV Semahat-Dr. Nüsret Arsel Eğitim Parkı Yöneticisi Nilüfer Özdemir, TOG Ankara Koordinasyon Merkezi Gençlere Sağlık Projesi Koordinatörü Kevser Pehlivan ve İLKEDER Başkanı Özden Sönmez konuşma yaptı. Keçiören Estergon Kalesi’nde düzenlenen konferansta Türkiye’deki gelişmeler ve birikimler açısından sivil inisiyatifin konumuna ilişkin görüşler, sivil toplum kuruluşlarının gönüllülük esasına bağlık olarak kendi alanlarında yüklendikleri misyon ve deneyimler paylaşıldı.

Konferansa katılarak bir konuşma yapan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, globalleşen dünyanın hızına ayak uydururken insani değerleri de yaşatmak için özellikle yerel yönetimlere, sivil toplum kuruluşlarına ve nihayetinde her bir bireye büyük görevler düştüğünü söyledi. “Özellikle bizler gerek kültür ve ananelerimiz gerekse dini vecibelerimiz gereği yardımlaşma ve dayanışmanın toplumun temel dinamiğini oluşturduğu kanaatini taşıyoruz” diyen Mustafa Ak, İslam medeniyetinin topluma kazandırdığı vakıf müesseselerini en gelişmiş anlamıyla uygulayarak dünyaya her dönem örnek olmayı sürdürdüğümüzü belirtti. Belediyelerin de sosyal devlet ilkesine uygun davranarak sosyal yardımlarla “kimsesizlerin kimsesi” olmayı kendine misyon edindiğini vurgulayan Başkan Ak, “Bizler belediye olarak üstümüze düşen görevleri yerine getirirken toplum kalkınmasında gönüllü kuruluşların ve sivil insiyatifin gücünü de yadsımıyoruz. Hatta daha etkin ve iyi sonuçlar almak için bu iki gücün koordinasyon ve iş birliği içinde çalışmalarının verimli neticeler doğuracağına inanıyoruz” dedi.

Gönüllü Akademisi’nin üye sayısının 500 olduğunu, ancak bu sayının artmasını, hatta tüm bireylerin birer gönüllü olmasını dilediklerini kaydeden Başkan Ak, “Gönüllülerimizin sorumlulukları da görev alanları da büyük… Bizler acıların ve kaygıların paylaşıldıkça azalacağını, yardımlaşma ve dayanışma ile güçlüklerin aşılacağını, toplumun birliktelikle büyüyeceğini biliyor, bu anlayışta olanları gönüllü akademisine bekliyoruz” mesajını verdi.

Konuşmaların ardından katılımcılara öğle yemeği ikram edildi. Başkan Ak, “Sivil Toplum Kapasite Geliştirme Programı” kapsamında sivil toplum kuruluşlarının açtığı standları tek tek gezerek, STK temsilcilerine teşekkür plaketi verdi. Etkinlikte ayrıca Kızılay Kan Merkezi’nin kurduğu kan bağış noktasında kan bağışı da yapıldı.