KEDEM öğrencileri, Hz.Mevlana’nın 741’inci vuslat yıldönümü etkinlikleri kapsamında “Bir Damla Mevlana” adlı tiyatro oyununu sahneledi.

Yunus Emre Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, kardeşlik protokolüne imza attığı El Halil Belediye Başkanı Davut Zateri ve konuk Filistin heyeti ile birlikte katıldı. Program öncesinde iki belediye başkanı, KEDEM öğrencilerinin Mevlana konulu resimlerinden oluşan bir serginin de açılışını yaptı. “Hayırlı uğurlu olması ve başarı dilekleriyle sergiyi açıyorum. Bu sergiyi gerçekleştiren öğretmenlerimizi, yöneticilerimizi ve çocuklarımızı tebrik ediyorum” diyen Başkan Ak, sergilenen resimleri Zateri ile birlikte inceledi.

Serginin ardından program Kur’an tilaveti ile başlarken, daha sonra Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin hayatını ve eserlerini tanıtıcı bir konuşma yapıldı. Tasavvufta ve Mevlana felsefesinde neyin manevi boyutu anlatılarak, semazen kıyafetleri tanıtıldı. “Bir Damla Mevlana” adlı tiyatro oyununu sahneleyen KEDEM öğrencileri ise, Mesnevi’de anlatılan hikayeleri başarılı bir biçimde temsili olarak canlandırdılar.