Sağlık Haftası nedeniyle Keçiören Eğitime Destek Merkezi (KEDEM) şubelerinde eğitim gören öğrencilere yönelik koruyucu sağlık hizmeti etkinliği düzenlendi.

Etkinlik kapsamında Genç Yeryüzü Doktorları Derneği’ne üye tıp fakültesi öğrencileri, KEDEM’li öğrencilere diş ve ağız sağlığı, el yıkama, kişisel hijyen ve doğru beslenme konularında bilgilendirici sunum gerçekleştirdi. Ağız ve diş bakımının erken yaşta kazanılan bir alışkanlık olduğuna dikkat çeken genç doktorlar, diş fırçalamanın önemi, diş macunu seçimi, doğru diş fırçalama yöntemi, ağız ve diş sağlığında doğru beslenmenin önemi gibi konularda öğrencilere bilgiler verdiler. Uygulamalı olarak diş fırçalamanın nasıl yapılacağını gösteren doktorlar, öğrencilerin sorularını tek tek yanıtlayıp diş sağlığının önemi hakkında eğlenceli videolar izlettirdiler.

"ÇOCUKLARIMIZIN SAĞLIĞI BİZİM İÇİN ÖNEMLİ"

Sunumun ardından öğrencilere snellen göz tarama testi, renk körlüğü testi, flor uygulaması ve patella refleks kontrolü yapıldı. Öğrencilerin boy ölçümü de gerçekleştirilirken, taramalar sonucunda problemi olan öğrenciler tespit edilerek aileleriyle görüşüldü. Etkinlikte ayrıca öğrencilere diş macunu, kitap ayracı ve elma hediye edildi.

KEDEM öğrencilerine verdikleri değerli bilgilerden ve düzenledikleri eğlenceli aktivitelerinden dolayı Genç Yeryüzü Doktorları Derneği üyelerine teşekkür eden Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın sağlığı bizler için çok önemli. Sağlıkla ilgili alışkanlıkların küçük yaşlarda öğretilmesi gerekiyor. Öğrencilerimize yönelik bu tarz etkinlikleri yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Uygulamadan son derece memnun kalan öğrenciler ve velileri, bu imkanları kendilerine sağlayan Mustafa Ak’a teşekkürlerini ilettiler.