Çankaya Belediyesi zabıtaları ile Ankara Büyükşehir Belediyesi zabıtalarının ortaklaşa yürüttüğü operasyonla Kızılay çevresindeki dilenciler toplandı.

Son günlerde cadde ve sokaklarda çokca göze çarpar hale gelen dilencilere karşı Çankaya Belediyesi ile Büyükşehir Belediyesi birlikte operasyon düzenledi.

Çankaya Belediyesi’nin iki araç ve 8 zabıta ile katıldığı toplama operasyonuna Büyükşehir zabıtası da bir araçla katıldı.

30 DİLENCİ TOPLANDI

Özellikle küçük çocukları kullanarak dilencilik yapan ve sayılarının çokluğu ile vatandaşlar arasında da rahatsızlık yaratan dilenciler, Kızılay ve civarındaki nüfus yoğunluğunun fazla olduğu cadde ve sokaklardan toplandı. 30 dilencinin toplandığı operasyon halkın da olumlu tepkisini aldı. Belediye araçlarına bindirilen dilenciler ise daha sonra emniyet güçlerine teslim edildi.

OPERASYONLAR HER GÜN YAPILIYOR

Çankaya Belediyesi’nin dilencilere yönelik zabıta ekipleri tarafından her gün yürütülen operasyonlarla toplanan dilenciler, bölgeden uzaklaştırılıyor. Özellikle camilerin etrafında toplanan dilencileri engelleyen belediye ekipleri, halkın huzur ve güvenliği için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.