Mamak Belediyesi Çocuk Meclisi 10. döneme “merhaba” diyor. 9-13 yaş arası çocuğun oluşturacağı Çocuk Meclisi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden gelen öğrenci listesi doğrultusunda 80 asil 80 yedek olmak üzere 160 öğrenciden oluşacak.

Yeni dönemin, başkanı, başkan yardımcıları ve komisyon üyeleri çocuk meclisince 9 Aralık’ta yapılacak seçimle belirlenecek. Çocukların kentlilik bilincini geliştirmek için, yerel yönetime aktif olarak katılmaları gerektiğini kaydeden Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımıza özgüvenlerini kazandırmakla birlikte yerel yönetimlerde aktif rol veriyoruz. Fikir üretmeleri ve sosyal hayattaki rollerini güçlendirmelerini sağlamalarına fırsat veriyoruz” dedi.

KARARLAR UYGULANACAK

Çocuk Meclisi, parlamentoda olduğu gibi Meclis Başkanı, 1 vekil, 2 yardımcı,5 kişilik Başkanlık Divanı ve komisyonlardan oluşacak. Ayda bir defa toplantı yapıp kararlar alacak çocuklar önemli gün ve haftalar ve gündem dışı konulara dair kararlar alacak. Meclis, bir başkanı ve 6 üyeden oluşan, Eğitim Komisyonu, Kültür ve Sanat Komisyonu, Çevre komisyonu, Barış ve Kardeşlik Komisyonu, Yardımlaşma Komisyonu, Spor Komisyonu, Basın ve Yayın Komisyonu, İşsizlik ve Seçim Komisyonu ve gezi Komisyonu olmak üzere 9 komisyondan oluşacak. Komisyonlarda görev almak isteyen üyelere önce bilgi verilecek. Öğrencilere bir de okullarına ve velilerine verilmek üzere üye formları verilecek. Açık oylamayla seçimleri gerçekleşecek meclis de mevcut üye sayısının üçte ikisi kadar oy alan üye, komisyon başkanı olacak. Her komisyon iki başkan yardımcısı ve yedi üyeden oluşacak. Çocuk meclisi, başkan ve komisyon üyelerini seçtikten sonra, komisyonlarda aldıkları kararları önerge olarak Meclise sunacak. 3’te 2’lik oy çokluğuyla kabul edilen kararlar Belediye Meclisi’ne sunulacak. Belediye Meclisi onay verirse karar uygulanmaya konacak.