Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Zabıta ekiplerimiz 2014 yılında özverili bir şekilde çalıştı ve bundan sonrada çalışmalarına devam edecek. Vatandaşımızın huzuru ve sağlığı bizim için her şeyden önce geliyor” dedi.

Mamak Belediyesi zabıta ekipleri 2014 yılını yoğun mesai ile geçirdi. Zabıta ekipleri ilçede seyyar denetimlerinde, geri dönüşüm çalışmalarında ve işyeri denetimlerinde bulundu. 163 personelle hizmet veren zabıta ekipleri sık sık esnafı denetledi ve ilçede dönüşüm çalışması yürüten şirketlerle birlikte çevre konusunda çok sayıda bilinçlendirme semineri organize etti. 2014 yılı içerisinde kurallara uymayan 60 pazar esnafı hakkında işlem yapıldı. Amaçlarının Mamaklıların huzurunu korumak olduğunu kaydeden Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Zabıta ekiplerimiz 2014 yılında özverili bir şekilde çalıştı ve bundan sonrada çalışmalarına devam edecek. Vatandaşımızın huzuru ve sağlığı bizim için her şeyden önce geliyor” dedi.

Mamak’ta geri dönüşüm çalışmaları Zabıta Müdürlüğü tarafından yürütülüyor. 2013 yılı içerisinde başlatılan sokak toplayıcılarını dönüşüm firmalarına entegrasyonu ile toplayıcılar sigortalı eleman olarak çalışmaya başladı. Bunun dışında çeşitli okullarda öğrenciler geri dönüşüm hakkında bilgilendirildi. Dönüşüm firmalarıyla birlikte 2014 yılı içerisinde Mamak’ta 4 bin ton ambalaj atık toplanarak ekonomiye kazandırıldı.

Zabıta ekipleri bayramlar ve özel günlerde denetimlerini sıklaştırdı. Gıda sektörü başta olmak üzere bakkaldan lokantaya, manavdan ekmek fırınına halkın sağlığını doğrudan ilgilendiren birçok işyerini denetleyerek vatandaşların sağlığını ön planda tuttu. Dini bayramlar öncesi tatlı ve unlu imalathanelere yoğunlaşan ekipler, vatandaşın hijyenik gıda tüketmesini sağladı.