Ankara Halk Sağlığı Müdürlüğünün organize ettiği Mamak Toplum Sağlığı Merkezi ve Mamak Belediyesi ile ortaklaşa düzenlenen Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam Yürüyüşü Mavi Göl’de gerçekleşti.

Mamak Belediyesi’nin desteğiyle gerçekleştirilen yürüyüşe ilçe halkı yoğun ilgi gösterdi. Yaklaşık 250 kişinin katıldığı yürüyüşe Mamak Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Demir, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkan Yardımcısı Hasan Irmak, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Obezite, Diyabet ve Metabolik Hastalıklar Daire Başkanı Nazan Yardım, Ankara Halk Sağlığı Müdürü Rahmi Acar, Ankara Halk Sağlığı Müdür Yardımcıları, ilçe sorumluları, çok sayıda personel ve vatandaşlar katıldı. Sağlıklı yaşam yürüyüşlerine ilginin giderek artması gerektiğini vurgulayan Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, bu etkinliğin çok önemli bir amaca hizmet ettiğini vurgulayarak sağlıklı yaşam için atılan her adımın olumlu olduğunu kaydetti. Mamak Belediyesi olarak ilçede yapılan tüm parklarda çocuklar ile birlikte büyüklerin de stabil hayattan kurtulup hareketli hayata kavuşturacak spor alanları ve yürüyüş yollarını yaptıklarını kaydeden Akgül, yürüyüşe Mamak Belediyesi olarak destek vermekten mutluluk duyduklarını söyledi.

MAVİ GÖL’DE HAREKETLİ YAŞAM

Yürüyüş, Sağlık Bakanlığı’nın “Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı” kapsamında 2014 yılının “Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı” ilan edilmesi nedeniyle fiziksel hareketsizliğin azaltılabilmesi ve toplumun aktivite alanında bilinç kazanabilmesi ve toplumun tüm kesiminin obezite ile mücadele konusunda farkındalığının artırılması amacıyla düzenlendi. Mavi Göl’ün girişinden başlayarak bir saat boyunca devam eden yürüyüş, parkın içi ve çevresinde gerçekleşti. Yürüyüşün tamamlanmasının ardından Mamak Belediyesi Halk oyunları Ekibi seğmen ekibi bir gösteri gerçekleştirirken, katılımcılara, çorba, meyve ve su ikram edildi.