Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 76. yıldönümündeMamak 29 Ekim Ortaokulu tarafından hazırlanan bir programla anıldı.

Programa Mamak Kaymakamı Ertuğrul Kılıç, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Mamak Belediye Meclis Başkan Vekili Erdal Ak, Mamak Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kaya, okul müdürleri, veliler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Saat 09.05’te saygı duruşuyla başlayan program, daha sonra öğrencilerin hazırladığı oratoryo ve şiirlerle devam etti. Öğrenci korosunun seslendirdiği türküler izleyicilere duygu dolu anlar yaşattı. Programda ana sınıfı A Şubesi minikleri de, hazırladıkları Atatürk şiirini okudu.

Programda bir konuşma yapan Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kaya, “Türk ulusu olarak 21. yüzyılın en büyük liderini yetiştirmiş olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Atatürk tüm dünyada kurtuluş mücadelesi veren uluslara örnek oluyor, ilham veriyor. Yurtta ve dünyada barışı her zaman ön planda tutan felsefesiyle tüm dünyaya örnek olmuştur” dedi.

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül ise, “Ebediyete intikalinin 76. yılında Atatürk’ü büyük bir saygı ve sevgiyle anıyoruz. Ulu önderin bıraktığı bu güzel mirasa her zamankinden daha büyük bir kararlılıkla sahip çıkıyoruz” diye konuştu.