Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Mesleki ve Teknik Eğitim Sendikası’nı (METESEN) makamında ağırladı. METESEN Genel Başkan Yardımcısı Şahap Yılmaz ve heyetiyle sohbet eden ve ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Yaşar, eğitim konusundaki aksaklıklara değinerek, eğitimin önemine vurgu yaptı.

Doğrudan yerel yönetimlerin sorumluluğunda olmamasına rağmen Yenimahalle Belediyesi olarak eğitime hep destek olduklarını dile getiren Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Eğitim yerel yönetimlerin sorumluluğunda değildir. Ancak yerel yönetimlerin gücü ölçüsünde bu konularda da çalışma yürütmesi ve katkıda bulunması gerektiğine inanıyorum. İnsan için eğitim temel haktır ve bu yüzden bu konudaki eksikliklerin giderilmesi gerekiyor. Bunun için Yenimahalle devlet okullarının fiziki şartlarının özel ve vakıf okulları kalitesinde olması için elimden geleni yaptım. Yaz tatili döneminde okulların dış cephe, badana boya, tuvalet gibi tadilatlarını gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Kimi okullarda da toplantı, konferans ve tiyatro salonlarını yeniledik” dedi.

BAŞKAN YAŞAR’A PLAKET

Türkiye’de yaşayan herkesin bilimsel, demokratik, laik ve nitelikli eğitim hakkından yararlanmasının sağlanması gerektiğini belirten METESEN Genel Başkan Yardımcısı Şahap Yılmaz ise, “Amacımız hür sendikacılık ilkeleri çerçevesinde, üyelerimizin ortak ekonomik, sosyal, akademik, kültürel, mesleki hak ve çıkarlarının korunması ve devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünün yaşatılmasının eğitim programlarına yansıtılmasıdır” diye konuştu.

Yaşar’a kendilerini kabul ettiği için teşekkürlerini sunan üyeler, plaket takdim ederek hatıra fotoğrafı çektirdi.