Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ankara İl Başkanı Fatih Çetinkaya, 2014 dünyasında yerel yönetimlerin gelişmiş teknoloji ve imkanlarıyla sorunları çözmüşken, Ankara’nın her geçen gün sorunlarla boğuştuğunu söyledi.

MHP olarak Ankara’nın her sorununun takipçisi olduklarını, olmaya da devam edeceklerini bildiren MHP Ankara İl Başkanı Fatih Çetinkaya, Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin vatandaşlardan yana hassasiyet göstermesi çağrısında bulundu. Ankaralıların mağduriyet ve serzenişlerine yol açan asfalt katılım payı hacizleri, şişirilen su faturaları, metro seferleri ile semtler arasındaki ring seferlerindeki aksaklıkları düzenlediği basın toplantısıyla ifade eden Çetinkaya, şunları söyledi:

“Ankaralıların gündemini en çok işgal eden husus, hiş şüphesiz ‘asfalt katılım payı’ adı altında tahakkuk ettirilen fahiş borç meblağları oldu. Tüm vatandaşlarımız, tapu kayıtlarına şerh edilen hacizlerle karşı karşıya kaldı. Koordine edilmemiş idari birimlerin birbirlerinden habersiz hizmet sunmalarının bedelinin her defasında vatandaşlara fatura edilmesini kabul etmek mümkün değildir. Kanun da, yol harcamalarına katılım payını ‘inşa. Tamir ve genişletmeye tabi yollar’ için öngörmüştür. Bu durumun külfetini Ankaralılara ödetmenin meşru bir açıklaması bulunamaz. Bir de üstelik haciz şerhi konulması apaçık haksızlık ve hukuksuzluktur. MHP Ankara İl Başkanlığı olarak, hukuk devleti ve sosyal devlet ilkesiyle bağdaşmayan, adalet ve hakkaniyete aykırı bu uygulamayı açık bir dille reddediyoruz.”

Ankara’nın gündeminden düşmeyen bir diğer konunun kirli ve kullanıma elverişliliği tartışılan suyun fahiş rakamlarla vatandaşa satılması olduğunu belirten Çetinkaya, “100 TL karşılığında yalnızca 48 TL’lik ürün ve hizmet almayı, 52 TL’nin çeşitli kalemler adı altında eritilmesini nasıl kabullenebiliriz? Hiç şüphesiz faturalara gizlenmiş bu tuzakları Ankaralı hemşehrilerimiz de bilmekte ve görmektedir. Ankara, her geçen gün sorunlara daha bir gömülmektedir. Metro seferlerinde sıkıntılar yaşanmaktadır” dedi.

Atatürk Orman Çiftliği’ndeki atıl yatırım Ankapark ve şehir kapılarına da dikkat çeken Çetinkaya, Türkiye’nin borca batık ikinci büyükşehir belediyesi olan Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin hesapsız harcamaların faturasını Başkentlilerin üzerine yüklediğini söyledi.