Keçiören Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü Çocuk Danışma Merkezi (ÇODAM) ve Üstün Zekalı ve Yetenekli Çocuklar Derneği (ÜZYEÇDE) iş birliği ile 4’üncü Mangala Turnuvası yapıldı.

Keçiören İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün de desteğiyle Antares AVM’de düzenlenen İlkokullar ve Ortaokullararası 4’üncü Mangala Turnuvası’na 80 okuldan yaklaşık 160 öğrenci katıldı. Geleneksel hale gelen turnuva ile bilinen en eski Türk strateji oyununu oynayarak eğlenen çocukları, Keçiören İlçe Milli Eğitim Müdürü Ayhan Işık da yalnız bırakmadı.

Mangala Turnuvası, ortaokullar ve ilkokullar olmak üzere 7 turdan oluşan iki oturumda gerçekleştirildi. Turnuvayı tesadüfen gören ve merakla takip eden izleyiciler, oyunun nasıl oynandığı ve kuralları ile ilgili bilgiyi de turnuva hakemleri ve eğitmenlerden öğrenme fırsatı buldular. Erken saatlerde başlayan ve ortaokullar arasında gerçekleştirilen turnuvanın ilk oturumunda birinci Nebahat Taşkın Ortaokulundan Selin Bektaş, ikinci Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulundan Fatma Betül Delikaya, üçüncü Yavuz Selim Ortaokulundan Yusuf Çiçek olurken, ilkokullar arasında gerçekleştirilen ikinci oturumda ise birinci Yunus Emre İlkokulundan Arda Atuçuran, ikinci ÇODAM Akıl Oyunları Atölyesi adına katılan Murathan Subaşı, üçüncü ise Mecidiye İlkokulundan Nazlıcan Otağ oldu. Dereceye giren öğrencilere madalya ve okullarına kupa verilirken, birincilere 750 lira, ikincilere 500 lira ve üçüncülere 250 lira değerinde hediye çeki verildi. Turnuvaya katılan tüm öğrencilere sinema biletinin yanında küçük hediyeler dağıtıldı.

"Teknoloji bağımlısı olmayın"

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak turnuvaya katılan tüm öğrencileri tebrik ederek, "Çocuklarımızı dijital bağımlılıktan kurtarmak, stratejik düşünmelerini ve birlikte eğlenmeleri sağlamak için bu turnuvaları düzenliyoruz. Çocuklarımız teknoloji bağımlısı olmasınlar, birlikte eğlenmeyi, nitelikli zaman geçirmeyi tercih etsinler. Ayrıca en eski Türk oyunumuzu da öğrensinler" diye konuştu.