Avrupa Hentbol Federasyonu (EHF) Kupası 3. tur rövanş maçında Yenimahalle Belediyesi Bayan Hentbol Takımı, İssy Paris Hand takımını kendi sahasında 23-22’lik skorla geçti. Deplasmanda güçlü rakibine karşı başa baş bir oyun sergilemesine rağmen 3 sayı farkla mağlup olan Yenimahalle’nin gururu kızlar, seyirci ve salon avantajını arkasına alarak kendi evindeki rövanş maçını kazandı. Ancak galibiyetteki tek sayılık fark, Başkent ekibinin turu geçmesine yetmedi.

THF Spor Salonu’nda yapılan maçı, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Başkan Vekili Mehmet Kartal, Başkan Yardımcıları Başar Bal, Erhan Aras, Kulüp Başkanı Mesut Bolatcan, belediye meclis üyeleri ve hentbol tutkunu Başkentli vatandaşlar heyecanlı gözlerle izledi.

Sporseverlerin hop oturup hop kalktığı maçta, heyecan bir an olsun dinmedi. Kıran Kırana geçen mücadelede her iki takım da turu geçmek için ter döktü. Fransa’da güçlü rakibini zorlamasına rağmen 26-23 mağlup olan Yenimahalle’nin perilerine, kendi sahalarında elde ettikleri tek sayılık galibiyet yetmedi.

YENDİ AMA YETMEDİ

Rövanş maçına Dragica, Lenche, Dmitroviç, Tankaskaya, Esra, Yeliz, Kati 7’lisiyle başlayan Yenimahalle Belediyesi, ilk yarıyı 11-15 kapattı. Tur atlamak için çıkılan maçta üstünlüğü hep elinde tutan Yenimahalle’nin altın kızları, maçı 1 sayı farkla kazanmasına rağmen averaj handikabına takılarak tur şansını kaçırdı.

Kazanmasına rağmen tur atlayamayan takımın oyuncularını tebrik eden Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar “Başta kulüp yöneticilerimiz ve antrenörlerimiz olmak üzere tüm sporcularımızı kutluyorum. İlçemizin gurur kaynağı oldunuz. Yenimahalle’yi en güzel şekilde temsil ettiniz. İnşallah önümüzdeki sezon her şey daha güzel olacak. Her zaman yanınızdayız” dedi.