Pursaklar Belediyesi Merkez Dede Torun Evi’nde toplanan Pursaklar Kent Konseyi, ilçedeki öğretmen ve öğrencilerin görüşlerini alarak Gençlik Meclisini oluşturdu.

Pursaklar İlçe Milli Eğitim Müdürü Adnan Gürbüz, Belediye Başkan Yardımcısı Osman Kayaer, Pursaklar Kent Konseyi Genel Sekreteri Akif Durmuş, çok sayıda öğretmen ve öğrenciyle bir araya gelerek Kent Konseyi Gençlik Meclisi’ni kurdu. Toplantıda öğretmenler ve öğrenciler fikirlerini paylaştı.

Toplantıda konuşan Pursaklar Belediye Başkan Yardımcısı Osman Kayaer, “Yeni zihinler, yeni beyinler yeniliğe her zaman açıktır” diyerek gençlerin fikirlerinin önemini anlattı. Pursaklar’da gençlerin düşüncelerinin önemli olduğunu belirten Kayaer, “Gençler girişken olmalı, proje üretmeli. Hem belediyemiz hem de kaymakamlığımız gençlerin, hemşehrilerimizin proje üretmesini önemsiyor, onların görüşlerine değer veriyor.”dedi. Yılda iki defa genel kurul yapan kent konseyi, önümüzdeki günlerde gençlik meclisindeki görev dağılımları için başkan ve sekreter seçimlerini yapacak.

Toplantının sonunda davetlilere Pursaklar Belediyesi tarafından yiyecek ve içecek ikram edildi.