Pursaklar Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, her gün cadde, sokak, kamu kurum ve kuruluşları ile pazar yerlerinde yoğun mesai harcayarak Pursaklar’ı pırıl pırıl yapıyor.

Her gün 08.00 ila 17.00 arasında Pursaklar genelindeki cadde, sokak ve kamu kurumlarının temizlik işlerini yürüten ekipler, günlük 2 bin 400 litre su ile binlerce kilometre alanın temizliğini yapıyor. Her seferinde 2 metreküp atık toplayan araçlar, günlük 35-40 kilometre alanda temizlik yaparak Pursaklar halkına temiz bir ilçe sunuyor. Pursaklar, Saray, Altınova ve Sirkeli olmak üzere geniş bir alandan sorumlu olan Pursaklar Belediyesi, hizmet kalitesini her geçen gün arttırıyor. Yer altı çöp konteynırı ve süpürge araçlarının sayısını da arttıran Temizlik İşleri Müdürlüğü, ambalaj atıklarını ise geri dönüşüm yoluyla ekonomiye kazandırıyor.

Yetkililer, özellikle cadde üzerindeki işletme sahibi esnafın daha temiz bir ortamda ticaretini yapması, insanların da şehrin gelişimine yakışır güzellikteki temiz cadde ve sokaklarda yürümesini sağlamak için her gün yoğun mesai harcadıklarını belirttiler.