Pursaklar Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen “Ambalaj atıkları geri kazanım projesi” uygulamaya konularak ekonomiye katkı sağlanacak.

İlçe genelindeki ambalaj atıklarının kullanımı noktasında halkı bilgilendiren Pursaklar Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, doğal kaynakların ve çevrenin korunması için başlattığı proje ile ekonomiye katkı sunmayı da amaçlıyor.

Oluşturulan ekipler, hazırlanan “Pursaklar Belediyesi Ambalaj Atıkları Geri Kazanım Projesi” broşürlerini ev ev gezerek hane sakinlerine anlatmaya başladı. Broşürlerde ambalaj atıklarının nasıl ayrıştırılacağı, bunun ekonomiye olan katkısı, çöp olarak atılması halinde çevreye verdiği zararlar anlatılıyor.

Broşürde, Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin’in hemşehrilerine yönelik mesajı da yer alıyor. Başkan Çetin, mesajında, “Şehrimiz ve çevremiz için bu proje kapsamında el ele vererek yaşadığımız alanları güzelleştirmek, kaynağından ayırdığımız ambalaj atıkları ekonomiye kazandırmak için vereceğiniz destekten dolayı teşekkür ederim” ifadelerine yer verdi.

Ambalaj atıkların kaynağından ayrılarak nasıl muhafaza edileceği de anlatılan broşürlerde, “Ambalaj atıklarınızı çöpe atmayın, ayırın ve geleceğinizi geri kazının” vurgusu yapıldı. Daha önce de elektronik atıkların geri dönüşümü konusunda başlatılan proje kapsamında ekonomiye ciddi kazanımlar sağlanmıştı.