Pursaklar Belediyesi tarafından yapılan Filistin Özgürlük Anıtının açılışını Büyükelçi Nabil Maruf, Kaymakam İhsan Kara ve Belediye Başkanı Selçuk Çetin birlikte yaptı.

Pursaklar Belediyesi Tebessüm Çarşısı önünde düzenlenen törenle Filistin Özgürlük Anıtının açılışı yapıldı. Açılışa Filistin Ankara Büyükelçisi Nabil Maruf, Kaymakam İhsan Kara, Belediye Başkanı Selçuk Çetin, ilçe protokolü ve çok sayıda davetli katıldı. Açılış töreninde konuşma yapan Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, Filistin Özgürlük Anıtı ile “Bu millet tarihiyle, ecdadıyla, ruhuyla ve vicdanıyla Filistin halkının, Filistin davasının yanındadır” mesajı verdi.

Başkan Çetin yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Filistin’in çektiği zulümler, Mescid-i Aksa’nın İsrail askerlerinin postalları ile çiğnenmesi ‘Ben Müslüman’ım diyen herkesin kalbini yaralamıştır. Tek derdimiz, tek düşüncemiz mazlum Filistin halkının yanında olduğumuzu göstermektir. Kahraman Filistin halkı inşallah en kısa sürede özgürlüğüne kavuşacaktır.”

MARUF: “BİZ KENDİMİZİ TÜRK HALKI OLARAK GÖRÜYORUZ”

Filistin Ankara Büyükelçisi Nabil Maruf, yaptığı konuşmada Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin’e teşekkür ederek “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın, hükümetin ve Türk halkının Filistin’in yanında olduğunu biliyoruz. Kendilerine teşekkür ediyorum. Biz kendimizi Türk halkı olarak görüyoruz: Sizleri kendi ailemizden biri olarak görüyoruz. Filistin adına Belediye Başkanımız Selçuk Çetin’e, personeline ve Türk halkına teşekkür ediyorum”ifadelerini kullandı.

Pursaklar Kaymakamı İhsan Kara da yaptığı konuşmada İsrail’in kurulduğundan beri bir devlet terörü uyguladığını ifade ederek “Filistin mutlaka özgür olacaktır. Bunda şüphe yoktur. Kudüs bizim anavatanımızdır. Filistin, Kudüs özgür olunca İslam dünyası çektiği bu sıkıntılardan kurtulacaktır. Bu özgürlük anıtı Filistin’in gelecekteki özgürlüğünü selamlamaktadır”dedi.

Açılışın ardından Filistin Büyükelçisi Nabil Maruf, Belediye Başkanı Selçuk Çetin’e Mescid-i Aksa zeminli Türk ve Filistin bayraklarından oluşan çini takdim etti. Belediye Başkanı Selçuk Çetin de Büyükelçi Maruf’a Allah ve Muhammed lafızlı bir lale hediye etti. Protokol ve davetliler günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.