Pursaklar Belediyesi ile Çevre Koruma ve Ambalaj Atıkları Değerlendirme Vakfı’nın (ÇEVKO) ortaklaşa düzenlediği tiyatro gösteriminde çocuklara çevrecilik eğitimi verildi.

Pursaklar Belediyesi Selçuklu Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen “ÇEVKO Geri Dönüşüm Yolunda” adlı tiyatro gösterimiyle ilköğretim çağındaki çocuklar çevrecilik konusunda bilgilendirildi. Oyuncuların üzerinde bulunan kostümler ve oluşturdukları koreografi ile çevreyi koruma, atıkların geri dönüşümle ekonomiye kazandırılması konularında önemli mesajlar verildi.

Tiyatroyu Pursaklar Satı Öztürk İlkokulu, Faik Hızıroğlu İlkokulu, Saray İlkokulu, Saray Ortaokulu ve Saray İmam Hatip Ortaokulu’ndan binin üzerinde öğrenci izledi. Bir hayli ilgi çeken tiyatro gösterimiyle geri dönüşümün ne olduğu, çevreyi koruma yöntemleri, hangi atıkların geri dönüşümle ekonomiye kazandırılacağı konularında çocuklar hem eğlendi hem de öğrendi. Okul idarecileri, çevre konusunda duyarlılık gösteren ve bu hizmeti sunan Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin’e teşekkür ettiler.