Mamak’a bugüne kadar birçok bilgi evi, gençlik merkezi ve mahalle konağı kazandıran Mamak Belediyesi, hizmet halkasına Şafaktepe Mahallesi’nde yenisini ekledi. Şafaktepe Konağı Bilgi Evi ve Gençlik Merkezi düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Konağın tamamlanmadan evvel üzerinde gecekondu ve kaçak yapıların var olduğunu belirten Akgül, hak sahiplerinin mağdur edilmeden karşılıklı anlaşılarak, yatırımı tamamladıklarını kaydetti. Altında tarihi tünel bulunan konağın yapımının tamamlanmasının ardından, tünelin içinin de ikinci etap kapsamında zaman tüneli şeklinde, adeta bir müze gibi tamamlanacağını söyledi. Akgül, “Mahalle sakinlerimiz iyi bilir. Burada eskiden 68 adet gecekondu ve kaçak yapılar bulunuyordu. Hak sahiplerimizi mağdur etmeden, karşılıklı anlaşma sağlayarak, konağımızın yapımını tamamladık. Tesisin alt tarafında bulunan tünelin çalışmalarına da ikinci etap kapsamında başlayacağız. Şu an çalışmaları ve projeleri devam ediyor” dedi.

ÇOK AMAÇLI KONAK

Törene Ak Parti İl Başkanı Mustafa Nedim Yamalı, AK Parti Ankara Milletvekili Ülker Güzel, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül ve eşi Zeliha Akgül, AK Parti Mamak İlçe Başkanı Muhammed Abdullah Özer, Meclis Başkanvekili Erdal Ak, Grup Başkanvekili Faruk Gültekin, meclis üyeleri, başkan yardımcıları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Şafaktepe Mahallesi’ni cazibe merkezi haline getirecek yatırımlardan biri olan konak birçok hizmeti bir arada sunuyor. 8 bin 500 metrekare proje alanına sahip konakta fitness salonu, cilt bakım merkezi, 250 kişilik düğün salonu, çok amaçlı salon, bilgisayar odası, 4 adet el sanatları atölyesi, 2 adet takı tasarım atölyesi, 2 adet merdiven kulesi, seyir terasları, koşu yolu, fitness alanları, geniş rekreasyon alanı ve çocuk oyun alanı bulunuyor. Akgül, konağın tasarımının da Selçuklu mimarisinden esinlenerek tasarlandığını böylece diğer yatırımlarda olduğu gibi konakta da kent estetiğini öne çıkardıklarını söyledi.

HER AY BİR AÇILIŞ

Amaçlarının Mamak’ı Başkent Ankara’ya yakışır bir ilçe haline getirmek olduğunu belirten Akgül, her ay bir açılış gerçekleştireceklerini belirtti. Akgül, “Artık Mamak ayakları üzerinde duran Başkent Ankara’ya yaraşır bir ilçe haline geldi. Vatandaşımızın yanında, vatandaşlarımızın arasında, yatırımlarımızla 5 yıldır emin adımlarla ilerliyoruz. Bundan sonra her ay bir açılış gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

ÜLKER GÜZEL: “BİR ÇÖPLÜKTÜ, YILDIZ OLDU”

Ne zaman Mamak’a gelse hızlı değişiminden ötürü Mamak’ı tanıyamadığını belirten Ak Parti Ankara Milletvekili Ülker Güzel de, “Mamak bir çöplüktü, şimdi Türkiye’nin yıldızı haline geldi. Çok hızlı değişim ve gelişim gösteriyor. Bu değişimin mimari belediye başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi. Bilgi içeren mekânların çoğalmasının önemine değinen Ak Parti Ankara İl Başkanı Nedim Yamalı da iyi yetişen gençliğin geleceği güzelleştireceğini belirtti. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından davetliler hep birlikte konağı gezdi.