Halk sağlığını ilgilendiren konularda örnek çalışmalar sergileyen Mamak Belediyesi, 2014 yılını yoğun bir mesai ile tamamladı.

Mamak Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler bir yandan Mamak’ın dört bir yanında engelli, kimsesiz ve yardıma muhtaç vatandaşların yardımına koşarken, bir yandan da toplum sağlığını ilgilendiren konularda bilgilendirici seminerler organize etti. Bölgedeki evcil ve sahipsiz hayvanlara yönelik aşılama çalışmaları da gerçekleştiren Sağlık İşleri Müdürlüğü, ilaçlama çalışmalarını da Mamak’ta bulunan bütün mahallelerde yürüttü. Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Son günlerini yaşadığımız 2014 yılı içerisinde sağlık hizmeti olarak birçok çalışma gerçekleştirdik. Mamak Belediyesi olarak evde bakım ve sağlık hizmetiyle kimsesiz ve yardıma muhtaç vatandaşlara kol kanat gerdik. Ücretsiz aşılama ve ilaçlama çalışmalarıyla toplum sağlığını koruduk. Seminer organizasyonlarıyla kanser gibi tehlikeli hastalıklara karşı Mamaklıları bilinçlendirdik” dedi.

Mamak Belediyesi, evde bakım ve sağlık hizmetiyle bu yıl içerisinde 7 bin 500’den fazla vatandaşa sağlık hizmeti ulaştırdı. Kimsesiz, engelli ve yaşlı hastalara yönelik yürütülen hizmetten faydalanan vatandaşlara kan alımı, muayene, enjeksiyon, pansuman, serum, sonda, kan şeker ölçümü, kolostomi bakımı gibi çok hizmet sunuluyor. Ayrıca ihtiyacı olan hastalara mama, hasta bezi, yatak koruyucu, havalı yatak ve tıbbi malzeme desteği de sağlanıyor. Evde sağlık hizmetlerinden faydalanmak isteyen vatandaşlar Alo Mamak 444 0 149, 550 70 21, 550 70 36 ve 550 70 68’i arayarak hizmet talebinde bulunabiliyor.

Mamak Belediyesi, toplum sağlığını korumaya yönelik çalışmalarına da 2014 yılı içinde aralıksız olarak devam etti. Belediye ilçe sınırları içerisinde bulunan evcil hayvanlara ücretsiz kuduz aşısı kampanyası düzenledi. Kuduz aşısı kampanyası ile bin 387 evcil hayvanın kuduz aşısı ücretsiz olarak yapıldı. Sahipsiz hayvanlara da barınakta bakım yaparak kısırlaştıran Mamak Belediyesi, ilçe sınırları içerisinde bulunan sahipsiz hayvanların düzenli olarak takibini yapıyor. Mahallelerde ilkbahar döneminde larva ilaçlaması yapan ekipler yaz ayları boyunca da düzenli olarak larva, sinek ve haşere ilaçlaması yaptı.

Mamak Belediyesi, Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) ile işbirliğinde yürüttüğü kanser seminerleriyle Mamaklıları bilinçlendirdi. KETEM’in uzman doktorları tarafından verilen seminerler Mamak Belediyesi Aile Merkezleri bünyesinde yapıldı. En yaygın üç kanser türü olan rahim ağzı kanseri, kalın bağırsak kanseri ve meme kanseri hakkında katılımcıların bilgilendirildiği seminerlere bu güne kadar 505 kadın dinleyici katıldı. Seminere katılan kadınlardan 310’u da kanser taramalarından geçti.