Turgut Özal Üniversitesi, kara kıta Afrika’ya eğitimde yardım eli uzattı.

Nijerya’da Nil ve El Kalem Üniversiteleri ile eğitim işbirliği anlaşması imzalandı. Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulkadir Şengün ve beraberindeki heyet, Nijerya’ya eğitim anlaşmaları için ziyaret gerçekleştirdi. Rektör Şengün ve beraberindeki heyet, önce Nijerya Milli Eğitim Bakanı Malam İbrahim Shekarav’la bir araya geldi. Nijerya Milli Eğitim Bakanı Shekarav, “Eğitim desteği noktasında Türkiye ve Turgut Özal Üniversitesi ile daha çok işbirliği yapmaya ihtiyacımız var” dedi.

Rektör Prof. Dr. Şengün ise, Nijerya’ya bunu için geldiklerini, eğitim alanında yapılacak her türlü işbirliği ve yardım talebine açık olduklarını ifade etti.

İKİ ÜNİVERSİTEYE AKADEMİK DESTEK

Ziyaret sonrasında Nijerya’da Nil Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Sert ve El- Kalem Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Shehu Garki Ado ile üniversiteler arasında eğitim işbirliği antlaşması imzalandı. Anlaşmalar kapsamında öğretim üyesi değişimi, ortak akademik çalışmalar yapılması, çift diploma programlarının kurulması, karşılıklı kongreler düzenlenmesi kararlaştırıldı. El-Kalem Üniversitesi Rektörü, Rektör Şengün’den üniversitelerinde bilgisayar mühendisliği fakültesi kurulmasını istedi. Rektör Şengün, talebi değerlendirmeye alacaklarını ifade etti.