Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Mühendisler Mimarlar ve Teknik Elemanlar Günü dolayısıyla mühendis ve mimarlarla bir araya geldi. Salonu dolduranlara “Sizler bu ülkenin geleceğini yarınlara hazırlayanlarsınız” diye seslenen Yaşar, mimar ve mühendislere sorumluluk çağrısında bulunarak, “Şehirler çarpık kentleşmeye kurban oluyorsa, hala depreme dayanıklı konutlar inşa edilemiyorsa, işçiler toprak altında can veriyorsa bunda siyasetçilerin, doyumsuz iş adamlarının ve bu projelere imza atan sizlerin de suçu var. Nereye imza attığınızı iyi bilin” dedi.

Yenimahalle Belediyesi’nin katkılarıyla Mühendislik Mimarlık Platformu (MÜMİP) tarafından Mühendisler Mimarlar ve Teknik Elemanlar Günü dolayısıyla Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde bir program düzenlendi. Programa Başkan Yaşar’ın yanı sıra Yenimahalle Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Kartal, Başkan Yardımcısı Yaşar Neslihanoğlu, MÜMİP yöneticileri ile çok sayıda mimar, mühendis ve teknik eleman katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Başkan Yaşar, mimar ve mühendislerin günlerini kutladı. Mimar ve mühendislerin yaşadığı sorunlara değinen Yaşar, bu sorunların yüksek sesle dile getirildiği takdirde elbirliği ile aşılabileceğini ifade etti.

“İNSANIN YÜREĞİNİ SIZLATAN YAPILAR VAR”

Ülkenin geleceği için mimar ve mühendislerin yaptıkları işin çok önemli olduğunu kaydeden Yaşar, kar amacı güdülerek yapılan projelerin altına imza atarak şehirleri yaşanmaz hale getiren mimar ve mühendisleri eleştirdi. Yaşar, “Bu ülkeden başka vatanımız yok. Çocuklarımıza daha güzel bir Türkiye bırakmak için herkes görevini doğru, dürüst yapmalıdır. Ankara’ya tepeden baktığımız zaman insanı yüreğini sızlatan, şehrin görüntüsünü bozan yapılar hemen dikkat çeker. Tarih kokan eski yapılarımızın yerine gökdelenler dikmeye artık bir son vermeliyiz” dedi.

Konuşmasının sonunda Yaşar’a programa katkılarından dolayı MÜMİP tarafından plaket takdim edildi. Stand-up gösterileri ve müzik eğlence programlarıyla devam eden etkinlikte, mimar ve mühendisler günlerini doyasıya kutladı.