Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Ostim Sanayici ve İş Adamları Derneği’nin (OSİAD) cumhuriyetin ilanının 91, derneğin kuruluşunun da 23’üncü yılı dolayısıyla düzenlediği geceye katıldı.

Bilkent Otel’de OSİAD Başkanı Adnan Keskin’in ev sahipliğinde gerçekleşen geceye, CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak ve Seyhan Erdoğdu, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Türkiye Sanayici ve İş Adamları Vakfı (TÜSİAV) Başkanı Veli Sarıtoprak, Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir, OSB Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın, İÇASİFED Başkanı Nihat Güçlü, Yenimahalle Belediyesi Başkanvekili Mehmet Kartal ve çok sayıda sanayici ve iş adamı katıldı. OSİAD Başkanı Adnan Keskin, ülkenin bugünkü kazanımlarının birçoğunun cumhuriyet sayesinde elde edildiğine dikkat çekerek, “1991 yılında kurulan derneğimiz, tüm sıkıntılara karşın inadına üretim anlayışını benimsemektedir” dedi.

Yaptığı konuşma ile davetliler tarafından ayakta alkışlanan Yenimahalle Belediye Başkanı Yaşar ise, cumhuriyetin 91’inci, OSİAD’ın 23’üncü yılının kutlanıldığı gecede ülkeye katma değer yaratan sanayicilerle bir arada olmaktan onur duyduğunu belirterek, Türkiye’nin üretenlerin elinde büyüyeceğini söyledi. İş dünyasının içinden gelen biri olarak üretimin, esnaflığın zorluklarını iyi bildiğini belirten Yaşar, “Hem tarımda, hem sanayide, hem hizmet sektöründe üretmeliyiz, üretmezsek çocuklarımızın geleceğini karartmış oluruz” dedi.

“HERKES BİRAZ ANKARALIDIR”

Her Türk vatandaşının biraz olsun Ankaralı olduğunu, çünkü Ankara’nın Türkiye Cumhuriyeti’nin başkenti olduğunu söyleyen Yaşar, “Ankara’mıza, cumhuriyetimize, Türkiye’mizin bölünmez bütünlüğüne sahip çıkmalıyız. Biz cumhuriyet sevdalılarıyız, biz cumhuriyet çocuklarıyız. Bu yüzden milli bayramlarımızı unutturmak isteyenlere inat, cumhuriyetimizin 91’inci yılını Yenimahalle’de büyük bir coşkuyla, büyük bir sevdayla kutluyoruz. Ülkemizi bölmelerine, cumhuriyetimizi yıkmalarına izin vermeyeceğiz, bu ülkeyi kimseye oyuncak ettirmeyeceğiz” diye konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak da, cumhuriyetle birlikte Türkiye’nin tarım toplumundan sanayi toplumuna dönüştüğüne vurgu yaparak, “Bir ülkenin kalkınabilmesi için sanayinin, büyümeye lokomotiflik etmesi gerekiyor. Ama Türkiye, yavaş yavaş bu fonksiyonunu yitirmeye başladı" dedi.