Yenimahalle Belediyesi’nin çalışmaları dış ülkeler tarafından merak ediliyor. Belediyenin hizmetlerini yerinde görüp öğrenmek isteyen Fildişi Sahilleri Commune De Bouake Belediye Başkanı Djıbo Nicolas, Bouke Mimarlar Odası Başkanı Doukoure Sehinabou Yolande ve beraberindeki heyet ile birlikte Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ı makamında ziyaret etti.

Nicolas, Yenimahalle Belediyesi’nin çalışmalarını takdir ettiğini belirtirken, belediyenin çalışmalarını, işleyiş şeklini incelemek ve yerinde görmek istedikleri için böyle bir ziyarette bulunduklarını dile getirdi. Nicolas, 20 yıl öncesine kadar tekstilin başkenti olan Bouake’nin 2002’de yaşanan krizden sonra zor günler yaşadığını o yüzden Yenimahalle Belediyesi’nden örnek alınacak projelerle Bouake’yi canlandırmak istediklerini söyledi.

YAŞAR’DAN “ÜLKE KARDEŞLİĞİ” MESAJI

Ziyaretten memnuniyetini dile getiren Başkan Yaşar, meslektaşını Türkiye Cumhuriyeti’nin Başkenti Ankara’nın 3’üncü büyük ilçesi Yenimahalle’de görmekten mutlu olduğunu belirterek, “Bu gezilerin hem sizlere hem de bizlere büyük katkılar sağlayacağını ve ülkeler arası kardeşlik köprüsü oluşturacağını düşünüyorum” dedi.

Yaşar, konuklarına ilçe belediyelerin ve il büyükşehir belediyelerinin işleyiş şekilleri hakkında bilgiler vererek “Yenimahalle, Türkiye ortalamasının üstünde hizmetlerin verildiği, alt yapısı güçlü ilçelerden biridir. Halkımızın sosyal ve kültürel faaliyetlerde bulunabileceği tesislerimiz, 2.5 milyon yeşil alanlarımız var. Göreve geldiğim günden itibaren Yenimahalle’yi Ankara’nın en yeşil, en düzgün, en sosyal ilçesi yapmış olmanın gururunu yaşıyorum” şeklinde konuştu.

Nicolas ve beraberindeki heyetle birlikte keyifli bir sohbet gerçekleştiren Yaşar, “Umarım buradan güzel anılarla ayrılırsınız” temennisinde bulunarak Nicolas’a YENİMEK kursiyerleri tarafından yapılan el emeği eserlerden armağan etti.