Emlak, ilan, reklam ve iş yerlerinden alınan çevre temizlik vergilerinin ikinci taksitlerini ödeme süresi 1 Aralık 2014 Pazartesi günü sona erecek. Vergi ödemelerinde son haftalara girilirken, Yenimahalle Belediyesi Mali Hizmet Müdürlüğü henüz ödeme yapmayan vatandaşları mağdur olmamaları için uyardı.

Vatandaşların vergilerini cezalı ödememeleri için tüm tedbirleri alan Yenimahalle Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü, veznelerini hafta sonu da açık tutacak. 15, 16, 22, 23, 29 ve 30 Kasım tarihlerinde tüm semt birimleri ve belediye binasında bulunan vezneler, saat 15.00’e kadar vatandaşa hizmet verecek. Vergi borçları, belediyenin tahsilat vezneleri, Batıkent, Karşıyaka, Gazi Mahallesi, Şentepe ve Tapu Semt birimlerinde açılan tahsilat veznelerinden yatırılabileceği gibi tüm PTT şubelerinden 211 656 posta çeki hesabından da ödenebilecek. Ayrıca yaşlı, engelli, hasta ve hamile vatandaşların 444 93 64 numaralı telefonu aramaları halinde mobil tahsilat aracı ikamet adresine giderek, mükelleflerin tahsilat işlemlerini gerçekleştirmelerine olanak sağlayacak.

T-BELEDİYE VE E-BELEDİYE İLE ÖDEME KOLAYLIĞI

Öte yandan zamanı kısıtlı olan vatandaşlar, uzun kuyruklarda beklemeden T-belediye ve E-belediye hizmetleri sayesinde yine vergilerin ilk taksitlerini zahmetsizce ödeyebilecek. Telefon belediyeciliğini kullanarak 3433000 numaralı telefondan ve günün her saati www.yenimahalle.bel.tr adresinden online olarak kredi kartı ile ödeme işlemleri gerçekleştirilecek.

Vergi borçlarını bankalar aracılığı ile ödemek isteyen vatandaşlar ise anlaşmalı bankalar olan TEB, Vakıfbank, Halk Bankası, İNG Bank, Şekerbank ve Denizbank şubelerinden ödeme yapabilecek. Bunların yanı sıra “World” özelliği taşıyan kredi kartına sahip vatandaşlar, vergi ödemelerini faizsiz 5 eşit taksitle ödeyebilecek.