Yenimahalle Belediyesi Bayan Hentbol Takımı, Hentbol Bayanlar Süper Ligi’nde İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni evinde konuk etti. Karşılaşma boyunca oyun hakimiyetini elinde bulunduran Başkent ekibi, Büyükşehir Belediyesi’ni 35-23’lük skorla geçerek hanesine 2 puan yazdırdı.

Yenimahalle Belediyesi Bayan Hentbol Takımı’nın Avrupa Kupası karşılaşması dolayısıyla ertelenen 3. hafta maçı, önceki gün İzmir Büyükşehir Belediyesi ile yapıldı. Ankara THF Spor Salonu’nda gerçekleşen karşılaşmayı Yenimahalle Belediyesi Başkan Yardımcıları Erhan Aras ve Başar Bal da izledi.

Karşılaşmaya Dragica, Yeliz, Esra, Tankaskaya, Dimitroviç, Lenche ve Kati 7’lisiyle başlayan ev sahibi takım, hem savunmada hem de hücumdaki performansıyla yıldızlaştı. İlk 10 dakikalık dilimde müthiş savunmasıyla kalesinde sadece 1 gol gören Başkent ekibi, 7 gol kaydetti. Hızlı hücumlarla rakibinin oyun disiplinini bozarak peş peşe sayılar elde eden Yenimahalle, maç boyunca oyunda üstünlük kurdu. Başarılı oyun, ilk yarı sonucuna da 14-9 olarak yansıdı.

İkinci yarıya daha hızlı başlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, peş peşe bulduğu gollerle umutlansa da Yenimahalle Belediyesi’nin vites yükseltmesiyle istediği oyunu bir türlü sahaya yansıtamadı. 35-23 biten karşılaşmada Esra ve Dimitrovic 6, Yeliz ve İlke ise 5 gol kaydetti. Marina, Lenche, Kateryna ve Buket de attığı gollerle skora katkı yapan diğer oyuncular oldu.