Yenimahalle Kent Konseyi, Kadın ve Engelli Meclisi Genel Kurulları’nı Batıkent Meydan AVM’de yoğun katılımla gerçekleştirdi.

Genel kurullara Yenimahalle Kent Konseyi Başkanı Adnan Keskin, yürütme kurulu üyeleri ve çok sayıda Sivil Toplum Kuruluşu temsilcisi katıldı. Genel kurulların divan başkanlığını Yenimahalle Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Leyla Yıldız, divan başkan yardımcılıklarını ise Uğur İlkdoğan, Fatma Bal, Suna Sezer ve Kazım Zafer yaptı. Yenimahalle Kent Konseyi’nin Kadın Meclisi Başkanlığı’na Gülşen Sucu İnal, Engelli Meclisi Başkanlığı’na ise Meral Yazıcıoğlu Yalçınkaya seçildi.

"SORUNLARI HEP BİRLİKTE ÇÖZECEĞİZ"

Yenimahalle Kent Konseyi’nin faaliyetlerinden bahseden Adnan Keskin, daha aktif çalışmak için çaba harcadıklarını bildirdi.

Kent konseyinin çalışmalarında başarı sağlayabilmesi için desteklerini esirgemeyen ve tüm birimlerini seferber eden Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’a teşekkür eden Keskin, “Oluşturulacak meclisler, yerel yönetişim anlayışına sahip demokratik örgütlenmelerdir. Hedefimiz, bireylerin sorumluluk taşıyan ortaklar olarak yerel yönetimlerin karar alma süreçlerinde katkıda bulunmalarını, ortak noktalarda buluşmalarını, hoşgörülü, uzlaşmacı, aktif, bilgili ve sorumluluk sahibi vatandaşlar topluluğu oluşturmalarını sağlamaktır. Sorunları hep birlikte çözeceğiz” dedi.

"YENİMAHALLE’YE SAHİP ÇIKMALIYIZ"

Yenimahalle’ye sahip çıkacaklarını bildiren Divan Başkanı Leyla Yıldız ise, çözümde ortaklık geliştirip, aktif katılım sağlamalarının önem taşıdığını belirtti.

Her şeyi belediye başkanı ya da idari amirlerden beklemenin yanlış olduğunu ve herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini kaydeden Yıldız, şunları söyledi: “Yenimahalle’de insan hakları ile çoğulcu ve katılımcı demokrasi ilkelerini hep birlikte yaşatacağız. Yenimahalle Kent Konseyi oluşturularak bunun ilk adımı atıldı. İkinci adımı atmak ve çalışma meclislerini oluşturmak için toplandık. Yaşadığımız kente sahip çıkıp meclislerde görev almalıyız.”