Yenimahalle Kent Konseyi, Kadın ve Engelli Meclisi Genel Kurulları’nın ardından Gençlik ve Çocuk Meclisi Genel Kurulları’nı da gerçekleştirdi.

Batıkent Meydan AVM’de gerçekleşen genel kurullara Yenimahalle Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Kartal, Yenimahalle Kent Konseyi Başkanı Adnan Keskin, yürütme kurulu üyeleri ve çok sayıda Sivil Toplum Kuruluşu temsilcisi, öğrenci ve öğretmen katıldı. Yapılan genel kurulların ardından Yenimahalle Kent Konseyi’nin Gençlik Meclisi Başkanlığı’na Devrimcan Bol, Çocuk Meclisi Başkanlığı’na ise Zeynep Bal seçildi.

“YENİMAHALLE’Yİ GELECEĞE TAŞIYACAKSINIZ”

Yenimahalle’nin geleceği için gençlere ve çocuklara her zaman ihtiyaç olduğunu belirten Keskin, “Yenimahalle’yi şekillendirecek, geleceğe taşıyacak olan sizlersiniz” dedi.

Gençlik ve Çocuk Meclisi’nin hayata geçireceği her bir projenin büyük önem arz ettiğini kaydeden Keskin, “Tespit ettiğiniz sorunlara çözüm üreterek ilçemizi daha iyi noktaya taşımak sizlerin elinde. Aktif görev aldığınız takdirde topluma büyük yararınız dokunacak. Birbirinize kenetlenmeli, Yenimahalle’nin daha yaşanabilir bir ilçe olması için önerilerde bulunmalısınız. Yenimahalle Belediye Başkanı Sayın Fethi Yaşar’dan aldığımız destekle Yenimahalle Kent Konseyi olarak bizler de sizlere her zaman yardımcı olacağız, birlikte başarı sağlayacağız” diye konuştu.

“YENİMAHALLE’NİN GELECEĞİ GENÇLER VE ÇOCUKLAR”

Yenimahalle Belediyesi Başkan Vekili olmadan önce 35 yıl öğretmenlik yaptığını belirterek sözlerine başlayan Kartal, gençlerin ve çocukların Yenimahalle’nin geleceği olduğunun altını çizdi.

Gençlerin, özellikle de çocukların 24 saat üretmeye hazır bireyler olduğunu bildiren Kartal, “Ne kadar yaratıcı ve enerjik olduğunuzu biliyorum. Özgürce davranma olanağınız oldukça büyüklerin bile hayal edemeyeceği öneriler getireceğinize eminiz. Yenimahalle’yi ve sizleri ilgilendiren bir sorunla karşılaştığınızda bunu Yenimahalle Kent Konseyi’ne önermeniz yeterli. Kent konseyinin bize sunacağı önergenin kabul edilmesi halinde projeleriniz hayata geçecek ve topluma faydalı birer insan olacaksınız. Sizlerin önerileriyle Yenimahalle’yi daha çağdaş bir ilçe haline getireceğiz” ifadelerini kullandı.