Yenimahalle Belediyesi zabıta ekipleri, sağlıksız koşullarda ve kaçak olarak vatandaşlara ekmek arası köfte, ciğer, kokoreç satan seyyar tezgahlara gece operasyonu düzenledi. Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin de desteğiyle gece boyu Yenimahalle sokakları denetlendi.

Denetimlerde minibüslerde kurdukları mutfak düzeneği ve tezgah ile vatandaşlara ekmek arası köfte, ciğer, kokoreç, sucuk ve benzeri gıda maddesi satan 6 adet kokoreç arabası, 6 adet kokoreç tezgahı ve 2 adet midye tezgahına el kondu. Araçlar gerekli yasal işlemler yapılmak üzere Yenimahalle Belediyesi Seyyar Ekipler Amirliği parkına çekilirken, kaçak tezgah ve sağlığa aykırı şekilde hazırlanan menşei belirsiz et ve yemek malzemeleri de imha edildi.

Yapılan gece operasyonlarının tamamen halk sağlığını korumak amaçlı olduğunu vurgulayan Yenimahalle Belediyesi Zabıta Müdür Yardımcısı Necati Bayraktar, vatandaşların kendi sağlıkları için kentte düzensizliğe ve çevre kirliliğine de neden olan seyyar satıcılardan gıda maddelerini satın almamalarını istedi.