Yenimahalle Belediyesi tarafından düzenlenen ücretsiz müzikli çocuk oyunları, Tolga Yalçıner’in yazıp yönettiği “Baltalı Ormancı” adlı oyunla devam ediyor.

50. Yıl Dört Mevsim Tiyatro Salonu’nda minik tiyatroseverleri buluşturan oyun, 4 Ocak Pazar gününe kadar Yenimahalleli çocukları eğlendirecek.

Yalçıner’in yazıp sahneye aktardığı oyunda, ormanların da insanlar gibi canlı olduğu komik bir dille anlatılıyor. “Ağacı sev, ormanı koru, doğaya sahip çık” temasının işlendiği oyunda, bitkilerin yanı sıra ormanlarda yaşayan milyonlarca canlının da olduğu vurgulandı. Çocuklara ormanda ateş yakılmaması ve ağaçlara zarar verilmemesi gerektiği anlatılırken, en güzel ağacın insan eli değmemiş ağaç olduğuna dikkat çekildi. Oyunun sonunda tiyatro salonundan mutlu ayrılan miniklere, Yenimahalle Belediyesi tarafından hikaye kitabı dağıtıldı.

Sahnelendiği ilk gün ilçe genelinde 4-7 yaş arası 600 çocuğun izlediği Baltalı Ormancı oyunu, 4 Ocak Pazar günü saat 14.00’e kadar her Salı, Perşembe ve Pazar günleri küçük tiyatroseverlerle buluşmaya devam edecek.