Yenimahalle Belediyesi’nin hizmete sunduğu İkinci Bahar Yaşlı Dayanışma Merkezleri, ilçe sınırlarında yaşayan emeklilerin ikinci yuvaları oldu. Gazi ve Karşıyaka Mahallesi ile Yenimahalle Kapalı Pazar Yeri ve Sosyal Tesisi olmak üzere üç ayrı merkezle yaşlılara hizmet veren belediye, 2 bin 169 vatandaşın hayatına anlam katıyor.

Emekli olduktan sonra eve kapanmak istemeyen vatandaşlar, Gazi ve Karşıyaka mahalleleri ile Yenimahalle merkezde bulunan İkinci Bahar Yaşlı Dayanışma Merkezleri’nde sosyalleşerek emekliliğin keyfini sürüyor. Her gün farklı etkinliklerle 50 yaş üstü vatandaşlara kapılarını açan merkezlerde, yaşlılar ikinci baharlarını yaşıyor. Yaşlıların her gününün dolu dolu ve anlamlı geçmesi için çalışan Karşıyaka’da 1369, Gazi Mahallesi’nde 350 ve Yenimahalle’de bulunan İkinci Bahar Yaşlı Dayanışma Merkezi’nin ise 450 üyesi bulunuyor. Üyeler her gün farklı etkinliklere, kurslara, Türk Sanat Müziği korolarına katılma imkanı bularak hem sosyalleşiyorlar hem de yeni arkadaşlıklar edinerek eğlenceli vakit geçirmiş oluyor.

YENİ YAŞLI DAYANIŞMA MERKEZLERİ YOLDA

Gazi Mahallesi’nde bulunan İkinci Bahar Yaşlı Dayanışma Merkezi’nde toplanma imkanı bulan ve bundan büyük bir mutluluk duyduklarını belirten Ders Aletleri Yapım Merkezi eski çalışanları, “Belediye Başkanımız Fethi Yaşar’a her zaman çalışkan, dürüst, tutarlı, birleştirici ve bütünleştirici çalışmalarından dolayı teşekkür ederiz. Başkanımız sayesinde dayanışma merkezlerinde bir araya gelerek hem yeni arkadaşlıklar ediniyor hem de farklı etkinliklerle sosyal faaliyetlerde bulunuyoruz“ ifadelerini kullandılar.

Vatandaşlardan gelen yoğun talep dolayısıyla Ergenekon Mahallesi ve Batıkent’te de yeni Yaşlı Dayanışma Merkezlerini kazandıracağının müjdesini veren Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Hizmete sunacağımız yeni Yaşlı Dayanışma Merkezleri de emeklilerin uğrak yerleri olacak ve halka ikinci baharlarını yaşatmaya devam edecek“ dedi.