Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Muharrem Ayı dolayısıyla verdiği Muharrem Aşı iftarında Ehl-i beyt dostlarını aynı sofrada buluşturdu.

Yenimahalle Belediyesi İlkadım Düğün Salonu’nda gerçekleşen programa, CHP Genel Başkan Yardımcıları Yakup Akkaya, Mehmet Bekaroğlu, Tekin Bingöl, Seyhan Erdoğdu, çok sayıda CHP Milletvekili, Yenimahalle Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Kartal, Çankaya Belediyesi Başkan Vekili Selçuk Dereli, Yenimahalle Belediyesi Başkan Yardımcıları Erhan Aras, Başar Bal, Yaşar Neslihanoğlu, Alevi derneklerinden temsilciler, Alevi dedeleri, Yenimahalle ve Çankaya Belediyesi meclis üyeleri, muhtarlar vatandaşlar katıldı.

Yaklaşık 4 bin kişinin katıldığı programda dualar okundu, mersiyeler söylendi. Yoğun katılımdan dolayı salona sığamayanlar için dışarıya da sofralar kuruldu.

Hz. Muhammed’in torunu İmam Hz. Hüseyin ve beraberindeki kişilerin katledilmesinin yasının tutulduğu Muharrem Ayı nedeniyle bir araya gelen vatandaşlar, dualar eşliğinde hazırlanan yemeklerle oruçlarını açtı.

Muharrem Aşı iftarına katılan konuklarını selamlayan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Sevgili canlar, orucunuzun ve niyetlerinizin Hak divanında kabulünü niyaz ederim” dedi.

“FARKLILIKLARIMIZLA BİR BÜTÜNÜZ”

Muharrem Ayının birlik ve beraberlikleri simgeleyen kutsal bir ay olduğuna vurgu yapan Yaşar, şunları söyledi: “Kerbela, bütünlüğümüz bozulduğunda çekilebilecek acıları, aşure ise farklılıklarımızın birlik ve beraberlik içindeyken nasıl tatlı olduğunu anlatıyor. Biz, farklılıklarımızla bir bütünüz, bir vücuduz. Bu akşam Muharrem Aşı’mız vesilesiyle Hz. Hüseyin ve Kerbela şehitleri olmak üzere bütün şehitlerimizi rahmetle yad ediyorum. Asırlardan beri Hz. Peygamber ve Ehl-i beyt sevgisi etrafında kenetlenen milletimizin barış, huzur, sevgi ve saygı içerisinde yaşamaya devam etmesini Cenab-ı Mevla’dan niyaz ediyorum.”

Dini duyguların doyasıya yaşandığı yemekte, Dede Murtaza Şirin, mersiyeler okudu. Hüseyin Dedekargınoğlu tarafından Lokma Duası yapıldı.